Vyhľadávajte aplikácie a hry pomocou nových kritérií.

Vyhľadávanie v Obchode Play nie je najpraktickejšie a pokiaľ zoberieme v úvahu aj to, že za ním stojí Google, ktorý úspešne indexoval väčšinu webu a uľahčil vyhľadávanie vďaka detailným filtrom, nedá sa tomu ani uveriť. Nové vyhľadávacie filtre v Obchode Play by mali tento problém vyriešiť. Teda aspoň čiastočne.

Google Play filtre

Zdroj: AndroidPolice

Pred niekoľkými rokmi začala spoločnosť Google testovať vyhľadávacie filtre v Obchode Play, ale ich fungovanie nebolo najspoľahlivejšie. Neskôr zmizli a nevedeli sme, kedy ich opäť uvidíme. Všetko sa začalo meniť v máji, keď sa znova objavili v novom dizajne. Zdá sa, že tieto filtre sa začali rozširovať a stali sa dostupnými pre veľa používateľov s rôznymi zariadeniami a v rôznych častiach sveta.

Predpokladáme, že funkcia bola povolená na strane servera, pretože nová možnosť vyhľadávania je dostupná aj v mierne starších verziách Obchodu, vrátane verzie 21.0.17. Vyhľadávacie filtre však nie sú príliš konzistentné a často sú náhodné.

Pokiaľ budete hľadať aplikáciu ako napríklad Spotify, Gmail, Outlook, Netflix, Hulu, WhatsApp a podobne, zmysluplné filtre sa zobrazovať nebudú, pretože je zrejmé, že hľadáte konkrétnu aplikáciu a tá aj bude hneď ponúknutá vo výsledkoch vyhľadávania.

Pokiaľ však pridáte napríklad slovo „nástroj„, filtre sa opäť zobrazia. Táto možnosť sa potvrdila aj u nás v redakcii, kedy sme mohli vyhľadávať aj podľa počtu hviezdičiek a typu obsahu. 

Aj keď tento krok pridania filtrov považujeme za užitočný, stále je možné ich rozširovať napríklad filtrovaním aplikácií bez reklám, výberom bezplatných aplikácií, veľkosti aplikácií alebo hier a podobne.

Je to prvýkrát v histórii Obchodu Play, kedy sa vyhľadávacie filtre stali takto rozšírenými. Dúfame, že im to už tentokrát vydrží.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Najlepšie smartfóny do 500 eur (Leto 2020)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.