Modrá je nová zelená.

Či už v obchode Google Play s aplikáciami pre Android používate svetlý, alebo tmavý motív, doplnková farba bola doteraz zelená. Mohli sme ju vidieť napríklad na rôznych virtuálnych tlačidlách a modrou farbou bol vyznačený aj text kategórií a rôznych popiskov.

Zelená je hlavná farba Androidu, takže to bolo celkom logické. Avšak, ako si všimol portál 9to5goole.com, teraz v stredu (28. 6.) v tomto smere došlo k zmene a zelenú nahradila, trochu prekvapujúco, modrá.

Ide o zmenu v súvislosti s novým vzhľadom obchodu, ktorý v Google začali pretvárať podľa štandardov nového dizajnového jazyka Material Design 3. Podľa portálu AndroidPolice.com ho spoločnosť začala zavádzať už koncom roka 2021, keď zmenila logo obchodu a zaoblila tlačidlá.

Súčasťou Material Design 3 je aj takzvaná dynamická farba, ktorá sa má meniť a prispôsobovať rôznym farebným schémam v telefóne tak, aby bola dostatočne kontrastná. No a podľa 9to5google.com ide teraz s najväčšou pravdepodobnosťou práve o prípravu na úplné zavedenie tejto dynamickej farby v celej aplikácii, pričom modrá sa používa ako akási dočasná farba.

Zmena zelenej na modrú prebieha na strane servera, čo sme si všimli aj na našich redakčných telefónoch, keďže jeden už mal obchod Play s modrou farbou, ale druhý nie. Po ukončení aplikácie a opätovnom otvorení sa už aj na druhom telefóne prepol do modrej bez nutnosti aktualizácie.

Pre používateľov nejde o nič zásadné, len o vizuálnu zmenu. Tie v Google očividne radi realizujú, veď len nedávno napríklad zmenili logo aplikácie Google Knihy, ktorá má teraz tmavšiu modrú farbu.

Zdroj: AndroidPolice.com, 9to5goole.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.