Google rozšíril beta verziu svojej Windows aplikácie Hry Google Play aj na Slovensko.

Hry Google Play – tak znie názov Windows aplikácie od Googlu, ktorá vám umožní hrať Android hry na počítači. Táto aplikácia je aktuálne dostupná v beta verzii, pričom sa v týchto dňoch konečne dostala aj na Slovensko. Aplikáciu si môžete stiahnuť z oficiálnej stránky play.google.com/googleplaygames a nainštalovať do počítača so systémom Windows 10 a novším.

Vďaka tejto aplikácii od Googlu si môžete zahrať na počítači Android hry, ktoré hrávate na smartfóne či tablete. Bohužiaľ, k dispozícii nie je celá herná ponuka obchodu Google Play, ale iba kompatibilné hry, ktoré boli prispôsobené pre účely tejto aplikácie.

Aktuálne je to niečo cez 100 hier, všetky sú dostupné zadarmo – ide o F2P tituly. Dá sa predpokladať, že v budúcnosti sa bude knižnica rozrastať.

Hry Google Play pre WindowsZdroj: TOUCHIT
Hry Google Play pre Windows sú dostupné už aj na Slovensku

Minimálne požiadavky na počítač sú nenáročné

Výhodou je, že hry podporujú synchronizáciu cez službu Hry Google Play (áno, služba aj aplikácia majú totožný názov), vďaka čomu sa váš postup v hre synchronizuje medzi zariadeniami. Znamená to, že na počítači pokračujete v hraní tam, kde skončili na smartfóne alebo tablete, a naopak.

Aplikácia Hry Google Play vyžaduje k svojmu fungovaniu počítač so systémom Windows 10 a novším, štvorjadrový procesor, grafický čip minimálne na úrovni Intel UHD Graphics 630, 8 GB RAM a 10 GB úložisko. Aplikáciu a hry by ste teda mali bez problémov rozbehnúť na hocakom novšom počítači.

Za zmienku stojí aj to, že hry podporujú dotykové ovládanie, ak máte počítač s dotykovým displejom, resp. pomocou klávesnice a myši. Gamepady nie sú podporované, avšak to nie je prekvapujúce, vzhľadom na to, že hry sú pôvodne navrhnuté na zariadenia s dotykovými displejmi.

google play gamesZdroj: Google

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit