Od 1. marca budú aplikácie pre hazard dostupné v USA a ďalších 14 krajinách.

Používatelia systému Android, ktorí môžu hazardné aplikácie sťahovať prostredníctvom Obchodu Play, sa nachádzajú vo Veľkej Británii, Írsku, Francúzsku a Brazílii. Tí sa môžu zúčastňovať hier o skutočné peniaze. O pár týždňov Google prijme nové pravidlá, ktoré rozšíria ich dostupnosť na 15 krajín vrátane USA.

Portál AndroidPolice informuje, že od prispievateľov do Obchodu Play sa žiada, aby venovali pozornosť návrhu zásad programu pre vývojárov, ktorý nadobúda účinnosť 1. marca 2021 a kedy budú môcť nové jurisdikcie vykonávať určité formy hazardných hier so skutočnými finančnými prostriedkami. Do zoznamu sa dostanú tieto krajiny: Austrália, Belgicko, Kanada, Kolumbia, Dánsko, Fínsko, Nemecko, Japonsko, Mexiko, Nový Zéland, Nórsko, Rumunsko, Španielsko a Švédsko.

Hazardné aplikácie budú môcť z Obchodu Play inštalovať aj používatelia v USA. Formy hier sa budú líšiť podľa štátu. Budú rozdelené na oblasti Online kasíno, Športové stávky, Lotérie. Všetci nezávislí vydavatelia aplikácií musia byť držiteľmi príslušných licencií a musia dodržiavať zákony v rámci svojej jurisdikcie a dodržiavať ďalšie požiadavky, aby ich aplikácie mohli byť dostupné prostredníctvom Obchodu Play.

Spojené kráľovstvo, Írsko a Francúzsko boli prvými krajinami, ktoré už v roku 2017 mohli mať v Obchode Play aplikácie s hazardnými hrami. Na Slovensku podobné aplikácie v Obchode Play nenájdete.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Hry zadarmo pre PC, PlayStation, Xbox a Google Stadia: Február 2021 (DOPLNENÉ)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.