Nová funkcia Obchodu Play príde do prvých smartfónov už v blízkej dobe.

Obchod Play je nevyhnutnou súčasťou každého Android smartfónu. Ide totiž o oficiálny obchod s aplikáciami, ktoré si môžete do zariadenia nainštalovať oficiálnou cestou. S Obchodom Play sa spája aj váš účet Google, ktorým môžete prepojiť viacero vašich zariadení a spravovať ich tak vzájomne. To platí aj pre známy obchod s aplikáciami, v rámci ktorého môžete z jedného zariadenia nainštalovať aplikáciu aj do iného, pričom druhé zariadenie nemusíte mať vôbec pri sebe.

Z posledných únikov však vyplýva, že rovnako bude možné tieto aplikácie aj odinštalovať, pričom svoj telefón či iné zariadenie nemusíte mať pri sebe. V konečnom dôsledku tak budete môcť použiť váš počítač či iné zariadenie s rovnakým účtom Google na to, aby ste aplikácie odinštalovali na diaľku. Táto funkcia so sebou prináša zásadnú výhodu.

Obchod Play pripravuje veľkú zmenu

Decembrová verzia Google Play služieb prišla len pred pár dňami a aj keď sa zatiaľ nenachádza vo všetkých smartfónoch, šikovní leakeri v nej objavili novú užitočnú funkciu. Touto funkciou je možnosť odinštalovať aplikácie prostredníctvom Obchodu Play aj na diaľku bez nutnosti mať pri sebe dotknuté zariadenie. Takto budete môcť odinštalovať aplikácie zo svojho telefónu napríklad prostredníctvom počítača.

Obchod Google PlayZdroj: Google
Obchod Google Play

Táto funkcia prispieva aj k lepšiemu zabezpečeniu nášho zariadenia, no samozrejme aj k nášmu komfortu. V konečnom dôsledku, ak svoj telefón stratíte alebo vám ho niekto odcudzí, postačí vám na to druhé zariadenie, aby ste zo svojho telefónu odstránili aplikácie s citlivými údajmi. Rovnako však budete môcť prečistiť svoj telefón od nepotrebných aplikácií bez toho, aby ste ho mali práve pri sebe. Táto funkcia teda poteší používateľov, ktorí využívajú viacero telefónov súčasne.

Funkcia bude pracovať medzi viacerými zariadeniami

Novinka sa však nebude týkať len smartfónov, no zasiahne viaceré zariadenia z ekosystému Google. Ako sme už uviedli, Android smartfóny a taktiež webová verzia Obchodu Play v počítačoch bude samozrejmosťou. Okrem toho však bude novinkou disponovať aj Android Auto, Google TV a tiež systém Wear OS. Google teda ponúkne kooperáciu medzi týmito zariadeniami a vy tak nebudete musieť s aplikáciami pracovať oddelene.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.