Niektoré modely od spoločnosti Samsung nezískali aktualizáciu celé mesiace.

Viete, kedy mal váš smartfón naposledy aktualizáciu systému Google Play? Pravdepodobne si to ani nevšímate, no pritom ide o pomerne podstatnú súčasť vášho telefónu. Jedným z dôvodov týchto aktualizácií je samozrejme zabezpečenie voči najnovším hrozbám, no aktualizácie systému Google Play sa spájajú s produktami od Googlu. Niekedy vedia byť tieto aktualizácie skutočne malé a inokedy dokážu do systémových aplikácií od Googlu priniesť väčšie nové funkcie.

Príkladom je aj jedna z posledných aktualizácií, ktorá priniesla do aplikácie Google Peňaženka možnosť pridať palubné lístky a zdravotné karty prostredníctvom naskenovania QR kódu. Iná aktualizácia zasa predtým umožnila v tejto aplikácii skenovať QR a čiarové kódy. Niektorým Samsung smartfónom však aktualizácia systému Google Play neprichádza dlhodobo.

Samsung má problémy s aktualizáciou Google Play

Podľa posledných informácií sa absencia aktualizácií systému Google Play vyskytuje aj v novších a prémiových modeloch. Pre príklad, smartfóny ako Galaxy S23, Galaxy Z Fold5 či Galaxy A33 evidujú poslednú aktualizáciu tohto systému k dátumu 1. júl 2023. Samsung Galaxy S22 a Galaxy S21 boli od tohto dátumu aktualizované, no naposledy získali aktualizáciu ešte v októbri.

Galaxy Z Fold5Zdroj: Touchit.sk
Galaxy Z Fold5

V súčasnosti sa nevie, kde môže byť chyba, teda prečo práve Samsung smartfóny nezískavajú častejšie aktualizácie systému Google Play. Jedna z hypotéz, ktoré sa s týmto problémom spájajú je, že môže existovať chyba vo vyhľadávaní aktualizácií.

Nevýhodou pre tento typ aktualizácií je, že používatelia smartfónov ich nevedia žiadnym spôsobom vyhľadať manuálne a tiež nainštalovať. Majitelia týchto modelov od spoločnosti Samsung teda budú musieť len počkať na to, kedy táto aktualizácia prebehne aj v ich zariadení.

Samsung však nemá s týmito aktualizáciami problém prvý raz. Už v minulosti sa riešilo, že aktualizácie systému Google Play do ich smartfónov neprichádzajú. Nezostáva nám teda nič iné než dúfať, že sa tento problém vyrieši.

Zdroj: sammobile.com, galaxyclub.nl

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.