App Store od Apple podobnú funkciu už poskytuje.

Povolenie prístupu k polohe zariadenia je bežná požiadavka navigačných aplikácií, avšak sú aj také aplikácie, ktoré ho nepotrebujú. Pri nich musia byť používatelia smartfónov obzvlášť obozretní, pretože toto povolenie ku svojmu správnemu fungovaniu nie vždy aj skutočne potrebujú. Na základe správy z portálu 9to5google sa zdá, že Obchod Play sa čoskoro zaradí medzi aplikácie, ktoré budú od vás žiadať, aby ste tejto aplikácii povolili prístup k polohe zariadenia, aby vám mohla zobrazovať „miestne odporúčania

Google okrem tejto novinky pracuje aj na novom spôsobe vyhľadávania, avšak spoločnosť v Obchode Play postupne sprístupňuje „miestne odporúčaniapre zobrazovanie miestneho obsahu a ponúk, ktoré sú relevantné v oblasti, v ktorej sa používateľ nachádza.

Obchod Play bude vyžadovať prístup k polohe zariadeniaZdroj: 9to5google
Obchod Play bude vyžadovať prístup k polohe zariadenia

V prípade, že budete chcieť aplikácii povoliť prístup k polohe zariadenia, tak nebude požadovať prístup k presnej polohe, ale iba k približnej. Používateľ bude mať samozrejme na výber aj z možností Iba tentokrát a Nepovoliť. Viac detailov o používaní polohy zariadenia je popísaných aj priamo v článku na stránke podpory spoločnosti Google. 

Jednou z hlavných výhod nastavenia približnej polohy je aj to, že neovplyvní nastavenie krajiny v službe Google Play. Zároveň je možné tieto nastavenia kedykoľvek zmeniť v sekcii Nastavenia Obchodu Play > Všeobecné a zapnúť/vypnúť prepínač Použiť polohu zariadenia. Po overení dostupnosti tejto novej funkcie Obchodu Play sme ju v ponuke ešte nenašli, avšak je možné, že v najbližších dňoch už bude k dispozícii.

Povolenie prístup k polohe zariadenia sa začína šíriť vo verzii aplikácie Obchod Play 42.1.27.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.