Google experimentuje so samostatnou obrazovkou s vyhľadávaním.

Google už od konca minulého roka testuje nový spôsob vyhľadávania v obchode Google Play. Táto zmena sa teraz začína prejavovať už aj na Slovensku – všimli sme si ju na jednom z viacerých smartfónov, ktoré aktuálne recenzujeme.

Nové vyhľadávanie v Google Play spočíva v tom, že aplikačný obchod dostal novú samostatnú obrazovku s vyhľadávaním. Na tom by nebolo nič zlé, pokiaľ by Google zároveň neodstránil tradičný vyhľadávací panel z hornej časti obrazovky (viď. obrázky na konci článku) – ale iba v sekciách Hry a Aplikácie.

V novej sekcii Vyhľadávanie a aj v sekcii Knihy je vyhľadávací panel aj naďalej na svojom tradičnom mieste. Na obrazovkách Hry a Aplikácie sa namiesto neho nachádza výrazný pás s nevyužitým miestom.

Zatiaľ nie je jasné, či ide o finálnu verziu nového vyhľadávania, ktorú Google začína postupne nasadzovať už aj všetkým Slovákom, alebo ide stále iba o testovaciu verziu tejto zmeny. Každopádne je otázne, či ide o zmenu, ktorá je prínosom, alebo skôr na škodu – k novej sekcii Vyhľadávanie nemám pripomienky, ale prečo musel Google odstrániť vyhľadávací panel z väčšiny ostatných obrazoviek?

Nové vyhľadávanie v obchode Google PlayZdroj: TOUCHIT
Na ľavom obrázku je pôvodné vyhľadávanie v obchode Google Play. Na zvyšných obrázkoch môžete vidieť nové vyhľadávanie

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit