Od roku 2022 budú hodnotenia lepšie odrážať aj používané zariadenie.

Nezáleží na tom, či používate Android alebo iOS. Pokiaľ však máte v pláne si stiahnuť konkrétnu aplikáciu, zaujíma vás aj jej hodnotenie. Na základe hodnotení je možné odhaliť veľa užitočných informácií o každej aplikácii. V nádeji, že tieto hodnotenia budú pre všetkých používateľov ešte užitočnejšie, Google plánuje vykonať v Obchode Play dve významné zmeny.

Portál Engadget uvádza, že od novembra budú hodnotenia v Obchode Play vychádzať z miesta bydliska používateľa. Ak je teda zariadenie registrované napríklad na Slovensku, najskôr budú vidieť hodnotenia slovenských používateľov.

Druhá zmena príde niekedy začiatkom budúceho roka, kedy Google plánuje upraviť hodnotenia v Obchode Play tak, aby lepšie odrážali typ zariadenia, ktoré používateľ vlastní, či už ide o telefón, tablet, skladací telefón, Chromebook alebo inteligentné hodinky. 

Google tieto zmeny vykonáva čiastočne aj preto, aby pomohol vývojárom. Chce sa vyhnúť situácii, keď hodnotenia z jednej oblasti ovplyvňujú globálne vnímanie aplikácie. 

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.