Budúcnosť platobných metód značí, že aj naďalej budeme objavovať alternatívne metódy platieb a využívať platby kartou a priame prevody z účtu na účet.  

Ľudstvo vždy smeruje k pohodlnosti, aj v oblasti platieb

V minulosti ľudia dali zbohom ťažkým peňaženkám, ktoré boli preplnené mincami a bankovkami. Nepochybne išlo o krok k väčšej bezpečnosti, keďže pokiaľ sa vám aj stane, že kartu stratíte, zlodej nepozná váš pin, môžete ju ihneď efektívne zablokovať a vaše peniaze, ostanú vašimi peniazmi. Platobné karty boli aj krok k väčšej pohodlnosti a samozrejme, karty sú oveľa viac atraktívne ako často krát staré, špinavé bankovky a mince, ktoré v sebe môžu prenášať nečistoty, choroby a podobne.

Bezkontaktné platby sa stali primárnym spôsobom platenia v B2C priestore. Ani to subjektom na trhu nestačilo. Prišli inovácie s alternatívnou platobnou metódou v podobe platenia cez mobil, cez elektronické peňaženky a podobne. Trend sa posúva k čo najpohodlnejšiemu spôsobu realizácie platobných transakcií vo virtuálnom priestore. Tým najjednoduchším je samozrejme prevod z účtu na účet. Pokiaľ sa však pohybujete v B2C priestore a ste lojálnym zákazníkom alebo sa pohybujete v B2B priestore, mali by ste zvážiť prepojenie bankových účtov.

Spoznajte prepojenie bankového účtu

V princípe prepojenie bankového účtu znamená, že ako zákazník máte možnosť prepojiť váš účet, s účtom predávajúceho. Nemusíte znovu vyťahovať platobnú kartu a vyplňovať údaje, nemusíte si znova hľadať údaje predávajúceho, všetko máte uložené v prepojení účtu a jediné, čo vám ostáva, je potvrdiť platbu. Ako nadpis hovoril, jednoduché, rýchle transakcie jedným jediným klikom! Nestrácajte čas, podnikajte efektívne.

S efektivitou sa spájajú určite aj náklady, ktoré sú v tomto prípade nulové. Prepojenie bankových účtov je sprostredkované cez programovacie rozhrania, vďaka ktorým môžu viaceré aspekty so sebou komunikovať v danom momente. Bankové prevody môžu byť následne realizované prostredníctvom spomínaných programovacích rozhraní, ktoré dokončia transakciu výlučne medzi vašim účtom a účtom kupujúceho bez dodatočných nákladov.  

Obchodné transakcieZdroj: Kevin

Benefity prepojenia bankového účtu, ktoré môžete využiť

Už pri predstavení danej funkcie sme, čo to načrtli o tom, prečo by vás prepojenie účtu malo zaujímať, ale myslíme si, že bude najefektívnejšie, keď to zhrnieme do pár krátkych bodov a popíšeme, kde sa naozaj skrývajú benefity tohto, na prvý pohľad nenápadného vylepšenia.

  1. Bankové prepojenie poskytuje ultimátne pohodlie

To, čo bude vždy platiť na trhu a hrať kľúčovú rolu pri repetícii je samozrejme pohodlie. Bez ohľadu na to, na akom trhu sa pohybujete, čo predávate alebo nakupujete, pohodlie chcú vaši klienti, obchodní partneri a pohodlie samozrejme chcete aj vy. Šetrí to čas, starosti a motiváciu či chuť k práci. Platba jedným kliknutím zjednodušuje platobný proces a zvyšuje objem nákupov. Zákazník príde, vyberie a stačí mu jediný klik na zaplatenie, nič viac, nič menej!

  • Všetko je to vždy o peniazoch

V podnikateľskej sfére sa všetko točí okolo zisku, okolo výnosov a nákladov, okolo aktív a kapitálu… Na jednu stranu, prostredníctvom A2A platieb (ako kevin. platobná brána) a funkcie prepojenia účtu obdržíte peniaze oveľa skôr, pretože do transakcie nevstupujú žiadne tretie strany. Na stranu druhú, prepojenie účtov vás vyjde lacnejšie. Vzhľadom na to, že tretie strany, poskytovatelia nevstupujú do transakcií, neplatíte im ani žiadne poplatky a tým pádom viac ušetríte.