Do Vianoc, najkrajšieho obdobia v roku, zostávajú necelé dva mesiace. To znamená, že sa začíname obzerať po darčekoch, ktorými by sme potešili našich najbližších i priateľov. Spoločnosť HP aj v tomto roku prináša zoznam tipov na príťažlivé vianočné darčeky. Nechýbajú medzi nimi výkonné notebooky, vrátane nového modelu HP Pavilion x360, zariadenia a príslušenstvo pre priaznivcov počítačových hier a do výberu boli zaradené aj praktické tlačiarne, ktorých funkcie ocení celá rodina. V prípade, že si z nášho zoznamu darčekov nevyberiete, pozrite sa na webovú stránku HP Vianočného poradcu, na ktorej nájdete kompletné vianočné rady.

Darček pre kreatívcov: Notebook HP ENVY 15

Hľadáte mobilné zariadenie, ktoré má dostatok výkonu na realizáciu kreatívnych nápadov? Ak áno, v prípade notebooku HP ENVY 15 nemôžete urobiť chybu. Už prvý pohľad na hliníkové šasi jasne hovorí, že ide o prémiové zariadenie s prvotriednym dizajnom. Stroj je osadený výkonnou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2060/6GB a kalibrovaným dotykovým displejom s OLED technológiou a rozlíšením 4K, čo spríjemní akúkoľvek pracovnú úlohu. Notebook disponuje podsvietenou klávesnicou, čítačkou odtlačkov prstov a zvukom od renomovanej spoločnosti Bang&Olufsen. Spoľahnúť sa tiež môžete na prémiový servis HP, ktorý príde až za vami. Vďaka procesoru Intel® Core i7-10750H budú aj zložitejšie úlohy pre každého profesionála hračkou. Tento notebook môže byť Váš za 2179 Eur. Kúpite ho v HP Obchode.

Darček pre cestovateľov: Notebook HP Pavilion x360

Konvertibilný notebook HP Pavilion x360 môže byť skvelým pomocníkom nielen pre študentov, ale aj pre používateľov, ktorí vyžadujú flexibilitu. Laptop sa chváli kvalitnou dotykovou obrazovkou, podsvietenou klávesnicou a čítačkou odtlačkov prstov. Cestovateľov iste tiež poteší až 9-hodinová výdrž batérie s technológiou HP Fast Charge pre rýchle nabíjanie. Stroj so 14-palcovou uhlopriečkou spolieha na výkonný štvorjadrový procesor Intel® Core i5-1035G1 a ponúka pamäť s kapacitou až 512 GB. Tento notebook môže byť Váš za 900,10 Eur. Kúpite ho v HP Obchode.

Darček pre hráčov, ktorí chcú byť mobilní: Herný notebook OMEN 15

V prípade, že máte medzi blízkymi náruživého hráča či hráčku počítačových hier, vedzte, že stávkou na špičkový herný notebook nikdy nešliapnete vedľa. Najprísnejšie parametre v tomto ohľade spĺňa herný laptop OMEN 15, ktorý vo svojich útrobách skrýva vynikajúcu grafiku NVIDIA GeForce RTX 2070, zaisťujúcu autentický hráčsky zážitok. V prípade neočakávaných problémov vám pomôže prémiová podpora HP. Silný procesor Intel® Core i7-10750H je zárukou dostatočného výkonu, takže se notebook vyrovná i desktopovým počítačom. Môže byť váš za 1889 Eur. Nájdete ho v HP Obchode.

Darček pre náruživých hráčov, ktorí majú radi pohodlie: Kreslo OMEN by HP Citadel

Každý, kto sa venuje počítačovým hrám, potvrdí, že okrem výkonného zariadenia potrebuje na dosiahnutie maximálneho zážitku tiež dostatočný komfort, čo platí dvojnásobne pri herných maratónoch. To možno ľahko dosiahnuť so široko nastaviteľným herným kreslom OMEN by HP Citadel, ktoré je okrem svojho štýlového dizajnu veľmi pevné a poskytuje maximálne pohodlie. Môžete sa v ňom usadiť za 268 Eur. Nájdete ho v HP Obchode.

Darček pre hráčov, pre ktorých je zvuk všetkým: OMEN by HP Mindframe Prime

Kto sa chce pri hraní počítačových hier nechať vtiahnuť priamo do deja, rozhodne by nemal okrem obrazovej zložky podceňovať ani tú zvukovú. Perfektný zvuk si môžete vychutnať prostredníctvom náhlavnej súpravy OMEN Mindframe Prime, ktorá zabezpečuje virtuálny priestorový zvuk s realistickým efektom, samozrejmosťou je aj zabudovaný mikrofón. Náušníky sú vybavené aktívnym chladením, takže sa v nich nehromadí teplo a sú pohodlné aj pri dlhšom používaní. Môžu byť Vaše za 149 Eur. Nájdete ich v HP Obchode.

Darček pre pôžitkárov: Bezdrôtový monitor HP U27 4K

Bezdrôtový 27-palcový monitor HP U27 4K ponúka širokú škálu využitia – hodí sa pre začínajúcich hráčov rovnako ako pre pracovné úlohy. Monitor so zníženou latenciou umožňuje zobrazovať obsah vo vynikajúcej kvalite s rozlíšením 4K. Technológia IPS znamená záruku, že si jasné a živé zobrazenie užijete z ktoréhokoľvek uhla. Hráči ocenia aj vychytávku AMD® FreeSync™, ktorá synchronizuje obnovovaciu frekvenciu s grafickým procesorom, takže nehrozí zasekávanie obrazu a je zaistená plynulosť hrania. Môže byť Váš za 439,90 Eur. Nájdete ho v HP Obchode.

Darček pre celú rodinu: Tlačiareň HP DeskJet Ink Advantage 6075

Multifunkčná tlačiareň HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075 je ideálnym zariadením, ktoré uspokojí potreby všetkých členov rodiny. Tlačiareň umožňuje tlač fotografií bez rámčeka až do formátu A4, kapacita jej zásobníka je 100 listov papiera a veľmi praktická je aj funkcia automatickej obojstrannej tlače. Veľkú flexibilitu poskytuje aj mobilná aplikácia HP Smart, vďaka ktorej je možné tlačiareň ovládať aj cez mobilné zariadenia. Celá rodina z nej môže mať úžitok za 73 Eur. Nájdete ju v HP Obchode.

Darček pre drobných podnikateľov: Tlačiareň HP Neverstop Laser

Tlačiarne radu HP Neverstop Laser, ktoré sú určené predovšetkým pre drobných podnikateľov a menšie firmy, sa od bežných zariadení odlišujú predovšetkým unikátnou technológiou bezkazetovej laserovej tlače, čo prináša rad výhod a predovšetkým úspor. Bezprostredne po vybalení je možné vytlačiť až 5000 strán, pričom toner je možné doplňovať postupne – aj počas tlačenia dokumentov! Cena jednej doplňovacej sady je 11,90 Eur a používateľ s ňou vytlačí až 2 500 stránok. Ceny začínajú na 185 Eurách. Viac informácií nájdete v HP Obchode.

Darček pre milovníkov fotografií: Tlačiareň HP Smart Tank

Baví vás fotenie a radi sa obklopujete fotografiami blízkych? Potom sú pre vás tlačiarne radu HP Smart Tank perfektnou voľbou. Pomocou týchto tlačiarní so vstavaným zásobníkom atramentu si svoje úlovky zvečníte vo vynikajúcej kvalite a potešia vás i nízke náklady. S jednou dávkou atramentu môžete vytlačiť až 18 000 čiernobielych strán alebo až 8 000 farebných strán. Ceny začínajú na sume 172 Eur. Ponuku si môžete pozrieť v HP Obchode.

Darček pre študentov: Tlačiareň HP DeskJet Ink Advantage 3700

V prípade, že hľadáte kompaktnú tlačiareň, ktorá zvládne skenovanie aj kopírovanie za rozumnú cenu, nemal by vašej pozornosti uniknúť model HP DeskJet Ink Advantage 3700. So šírkou 40,3 cm, výškou 14,1 cm a hĺbkou 17,7 cm predstavuje najmenšiu „multifunkciu“ na svete, nájde teda uplatnenie aj v menších priestoroch. Tlačiareň s vkusným dizajnom je dostupná v troch farebných kombináciách a podporuje aj funkciu mobilnej tlače. Ceny týchto tlačiarní začínajú na 53,89 Eur. Ponuku nájdete v HP Obchode.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.