Zdá sa, že nový Moto G Stylus (2023) bude za predchodcom zaostávať.

Motorola Moto G Stylus (2023) má byť jedným z mála tohtoročných konkurentov pre Samsung Galaxy S23 Ultra. Pochopiteľne, týka sa to len dotykového pera, inak pôjde o oveľa slabšie vybavený telefón strednej triedy, dokonca aj v porovnaní s predchodcom.

Najnovší únik, o ktorom informuje portál Tech Outlook ešte viac odhaľuje dizajn a technické špecifikácie tohto telefónu. Údajne bude poháňaný čipsetom MediaTek Helio G88 a nie je isté, či bude podporovať 5G konektivitu. Môžno však bude mať dve verzie, pričom tá 5G by prišla neskôr po 4G.

Čo sa týka technických detailov, displej by mal mať 6,5 palca s rozlíšením HD+, 90 Hz obnovovacou frekvenciou a „priestrelom“ na prednú kameru. V porovnaní s vlaňajším modelom Moto G Stylus (2022) by tak rozlíšenie kleslo, keďže ten mal Full HD.

Motorola Moto G Stylus (2023) fotoaparátZdroj: Thetechoutlook.com

Bohužiaľ, aj v ďalších špecifikáciách dôjde podľa úniku k zhoršeniu. Týka sa to pamäte RAM, ktorá má mať namiesto vlaňajších 6 GB len 4 GB a asi aj vnútorného úložiska so 64 GB namiesto 128 GB u Moto G Stylus (2022).

Fotoaparát bude zrejme 50-megapixelový, na obrázkoch vidieť aj druhý objektív, ale nie je jasné, či ide o širokouhlý snímač, makro, alebo iba snímač hĺbky ostrosti (zrejme však jedna z dvoch posledných možností). Predchodca mal opäť viac, teda tri objektívy, okrem 50 Mpx hlavného a 8 Mpx širokouhlého aj 2 Mpx snímač hĺbky ostrosti.

Z ostatných detailov stoja ešte za zmienku stereofónne reproduktory, 5000 mAh batéria (s asi 10-wattovým nabíjaním) a systém Android 13.

Motorola Moto G Stylus (2023) fotoaparátZdroj: Thetechoutlook.com

Zdroj: Thetechoutlook.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.