Samsung bude asi zdražovať.

O budúcich skladacích telefónoch od Samsungu vieme už prakticky všetko, až na jeden mimoriadne podstatný detail – cenu. Aktuálne sa objavili informácie z dôveryhodného zdroja o nacenení Galaxy Z Flip5 a zdá sa, že záujemcovia budú musieť siahnuť hlbšie do peňaženky.

Informuje o tom portál PhoneArena.com na základe informácií od gréckej webovej stránky TechManiacs.gr. Podľa jeho údajov bude stáť Galaxy Z Flip5 1299 eur. Pripomeňme, že Z Flip4 stál v čase uvedenia na našom trhu 1099 eur, takže by šlo o zdraženie 200 eur.

To je už cena za kvalitnú vlajkovú loď a pritom Z Fold5 parametrami nijako neohúri, práve naopak. Jeho hlavnou prednosťou je možnosť zloženia, inak ide o telefón s nemálo kompromismi, napríklad v oblasti batérie či fotoaparátov.

Pochopiteľne, ceny na jednotlivých európskych trhoch sa zvyknú mierne líšiť, ale podľa PhoneAreny by aj v porovnaní s tými najlacnejšími šlo o medziročný nárast o 150 eur. Zoznam vylepšení je pritom relatívne malý a ide hlavne o novú konštrukciu pántu, väčší vonkajší displej a nový procesor (čo je ale v prípade novej generácie samozrejmosť).

Ak sa táto cena potvrdí, bude to skôr dôvod proti ďalšiemu rozširovaniu skladacích telefónov do nižších cenových tried. Stále ide totiž o veľmi drahé zariadenia, ktoré sa výbavou často nevyrovnajú konvenčným telefónom. No a keďže v dnešnej dobe nie je problém kúpiť slušný telefón za 250 či 300 eur, skladačky to pri budú mať zrejme pri pri prenikaní do nižších cenových úrovní ťažké.

Medzi očakávanými špecifikáciami Samsungu Galaxy Z Flip5 je 6,7-palcový vnútorný Amoled displej s Full HD+ rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou (rovnakú bude mať aj vonkajší displej). O výkon sa má starať procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 s 8 GB pamäte RAM. Batéria by mala mať kapacitu nie príliš oslnivých 3700 mAh s 25-wattovým nabíjaním, čo je ma dnešnú dobu tiež málo.

V prípade už spomínanej dvojice fotoaparátov vraj pôjde o 12 Mpx hlavný a 12 Mpx širokouhlý objektív. Ďalším fotoaparátom má byť 10 Mpx selfie kamera. Viac sa dozvieme na podujatí Galaxy Unpacked, kde výrobca okrem skladacích telefónov predstaví aj iné zariadenia.

Zdroj: PhoneArena.com, TechManiacs.gr

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.