Skladačka od Samsungu dostane veľký vonkajší displej.

Samsung by mal 26. júla predstaviť novú generáciu skladateľných smartfónov Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold. O oboch pripravovaných novinkách koluje internetom viacero špekulácií, pričom jednou z najvýraznejších noviniek modelu Galaxy Z Flip by mal byť väčší vonkajší displej. Toto zlepšenie potvrdzuje aj prvá oficiálna fotografia, ktorú zverejnil portál mysmartprice.com.

Vonkajší displej modelu Galaxy Z Flip5 by mal mať veľkosť na úrovni 3,4 palca a rozlíšenie 720 × 748 pixelov, čo predstavuje výrazné zlepšenie v porovnaní s 1,9-palcovým vonkajším displejom v prípade Galaxy Z Flip4. Rozdiel je viditeľný na prvý pohľad, pozrite si fotografie modelu Galaxy Z Flip4 v našej recenzii.

Portál Sammobile tvrdí, že Samsung spolupracuje s Googlom, aby boli jeho mobilné aplikácie ako YouTube či Google Mapy optimalizované pre vonkajší displej. Hlavný displej by mal mať uhlopriečku 6,7 palca a 120 Hz obnovovaciu frekvenciu.

Samsung Galaxy Z Flip5Zdroj: mysmartprice.com
Samsung Galaxy Z Flip5

Samsung Galaxy Z Flip5 ponúkne procesor Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, 8 GB RAM a až 256 GB úložisko. K dispozícii budú dva zadné fotoaparáty s 12 Mpx hlavným fotoaparátom. Nebude chýbať operačný systém Android 13 s nadstavbou One UI 5.1.1. Očakáva sa 3700 mAh batéria s 25 W nabíjaním, stereo reproduktory a odolnosť voči vode na úrovni IP57.

Zväčšovanie vonkajších displejov je očividne tohtoročným trendom. Dôkazom je aj Motorola, ktorá nedávno uviedla na trh smartfón Razr 40 Ultra a aj ten púta pozornosť najmä veľkým displejom.

Na internete sa objavila aj prvá oficiálna fotografia telefónu Galaxy Z Fold5. Aj v tomto prípade ju zverejnil portál mysmartprice.com. V prípade Galaxy Z Fold5 sa zdá, že Samsung vsádza na istotu, o čom sme už informovali v samostatnom článku. Predpokladané technické špecifikácie by mali byť nasledovné:

Samsung Galaxy Z Fold5Zdroj: mysmartprice.com
Samsung Galaxy Z Fold5

Zdroj: mysmartprice, mysmartprice, Sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit