Z logických dôvodov sa mnohí z vás so žiadnymi chybami nestretnú.

Netýka sa to všetkých aplikácií, no zoznam nemusí byť konečný. Microsoft upozorňuje na problém, ktorý sa týka verzie Windows 11 22H2 vo viacerých edíciách ako SE, Home, Pro, Enterprise, Enterprise Multi-Session, Education a IoT Enterprise.

Zatiaľ na svojej stránke hovorí o aplikáciách Poznámkový blok, Skicár, Microsoft Office, Cortane a Terminály. Toto sú aplikácie sťahované z obchodu Microsoft Store. Bleeping Computer zároveň dodáva, že Microsoft hovorí o aplikáciách formátu MSIX, čo sú práve UWP aplikácie zo spomínaného obchodu.

Chyba sa prejavuje tak, že aplikáciu po spustení nie je možné otvoriť a zobrazí sa chybové hlásenie. Takisto si môžete všimnúť, že v ponuke Štart máte viacero položiek tej istej aplikácie. No a do tretice sa chyba môže prejaviť tak, že aplikácia nejaký čas funguje a potom zrazu spadne. Používatelia, ktorí neobnovili túto verziu Windows a používajú ju bez toho, aby resetovali počítač, sa s týmito chybami nestretnú.

Microsoft na riešení pracuje, v aktuálnej situácii máte možnosť poradiť si nasledovným spôsobom. Odinštalujte aplikáciu a z obchodu ju nainštalujte znova, prípadne použite zdroj prvotnej inštalácie. To napríklad ak ste si stiahli túto aplikáciu z nejakej webovej stránky priamo u jej výrobcu.

Zdroj: Microsoft, Bleeping Computer

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.