Magazín TOUCHIT je členom asociácie svetových novinárov EISA už od roku 2016. Každoročne udeľuje EISA exkluzívne ocenenia najlepším produktom, pričom TOUCHIT je členom expertnej skupiny pre mobilné zariadenia.

Asociácia každý rok udeľuje výročné ceny, kde oceňuje najlepšie produkty pre rôzne typy produktov. TOUCHIT je členom expertnej skupiny Mobilné produkty a teraz uvádzame detailný popis produktov, ktoré sme ocenili. Ocenenia boli v tomto roku udelené po celom rade virtuálnych stretnutí a prednášok a po zrelej úvahe všetkých členov expertnej skupiny.

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2023-2024

HONOR 90

HONOR 90 prekonáva očakávania toho, čo by mal smartfón v tejto cenovej kategórii ponúkať. Hoci sa cenou nachádza v strednej triede, má vlastnosti, ktoré sme zvyknutí vídať vo vlajkových lodiach. Medzi ne patrí najmä jasný a ostrý 6,7-palcový 120 Hz displej AMOLED. Ďalej je tu trojitý fotoaparát s 200 Mpx hlavným snímačom na kvalitné fotografie a 5000 mAh 66 W batéria s rýchlym nabíjaním. Jadrom telefónu je vysoko cenený procesor Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, ktorý zaručuje plynulé a stabilné používateľské prostredie systému Magic OS 7.1 telefónu Honor 90. Ide o úžasný výkon cenovo dostupného smartfónu, ktorý si zaslúži pochvalu aj za moderné a odvážne spracovanie.

EISA CONSUMER SMARTPHONE 2023-2024

OPPO Reno10 Pro

Vďaka zakrivenej obrazovke OLED s obnovovacou frekvenciou 120 Hz oslní OPPO Reno10 Pro oči živým a plynulým obrazom. Pod kapotou má procesor Snapdragon 778G a obrovskú 12 GB RAM, čo umožňuje vysoký výkon. Ten si poradí aj s tými najnáročnejšími aplikáciami a hrami. A pokiaľ ide o výkon, môže sa pochváliť 4600 mAh batériou, ktorú možno plne nabiť za pár minút prostredníctvom 80 W rýchlonabíjačky OPPO. Reno10 Pro zaujme aj trojitým systémom fotoaparátu – 50 Mpx hlavný fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu, 32 Mpx teleobjektív a 8 Mpx ultraširokouhlý objektív vám poskytnú flexibilitu na zachytenie kvalitných fotografií a videí v akejkoľvek situácii. Spoločnosť OPPO takto priniesla dokonalý spotrebiteľský smartfón, ktorý spája krásu, rýchlosť a všestrannosť.

EISA SMARTWATCH 2023-2024

HONOR Watch GS 3

Vďaka 1,43-palcovému displeju AMOLED, výkonnej 451 mAh batérii s výdržou až 14 dní a osemkanálovému snímaču tepovej frekvencie PPG zaujmú hodinky Watch GS 3 už od začiatku. Ďalšie funkcie, vrátane Bluetooth 5.0 (s NFC), GPS a bezdrôtového nabíjania, robia z hodiniek všestranný a pohodlný prístroj na každodenné používanie. A hodinky HONOR Watch GS 3 nie sú len fitness spoločníkom – sú štýlovým doplnkom a inteligentným asistentom, ktorý si poradí s vašimi hovormi, notifikáciami a hudbou. Pre tých, ktorí hľadajú inteligentné hodinky za atraktívnu cenu s plnou výbavou sú hodinky Watch G3 S tou správnou voľbou.

EISA IN-EAR HEADPHONES 2023-2024

Philips Fidelio T2

Slúchadlá Fidelio T2 sú odvážnym vylepšením svojho predchodcu, majú menšie rozmery, ale zvyšujú kvalitu zvuku a jednoduchosť používania. Dvojcestná akustická konštrukcia je založená na elektrodynamickom meniči s grafénovým povlakom, pričom každá kapsula je vybavená trojicou mikrofónov na účinné aktívne potláčanie šumu a detekciu hlasu. Sú tiež pohodlné a tvarované tak, aby bezpečne držali v uchu, pričom trojbodový zámok „targus“ spoločnosti Philips prináša pokoj v duši – nestratíte ich počas chôdze alebo cestovania. Kľúčom k atraktívnosti je kompatibilita so službami Amazon Alexa, Apple Siri a Google Assistant a rýchle párovanie. Aj čas nabíjania je veľmi krátky – na jednu hodinu prehrávania je potrebných len 15 minút. S týmito hardvérovými inováciami súvisí aj počúvanie hudby vo vysokom rozlíšení.

EISA BEST BUY WIRELESS HEADPHONES 2023-2024

Philips Fidelio L4

Slúchadlá Philips Fidelio L4 sú dokonalými slúchadlami na každodenné používanie. Sú štýlové, pohodlné, plne vybavené a obdarené vynikajúcou kvalitou zvuku vďaka 40 mm dynamickým meničom potiahnutým grafénom. Podporujú dlhé počúvanie hudby vďaka polstrovaným náušníkom, koženej čelenke Muirhead a šasi z ľahkej zliatiny. K dispozícii je adaptívny ANC využívajúci štvoricu strategicky umiestnených mikrofónov, ktorý zabraňuje šíreniu nežiaducich zvukov a ďalej zvyšuje výkon vysokokvalitného pripojenia Bluetooth slúchadiel Fidelio L4. Medzi ďalšie prémiové funkcie patrí viacbodové rozhranie Bluetooth, technológia rýchleho párovania, pripojenie cez USB-C a výdrž batérie až 50 hodín s funkciou rýchleho nabíjania.

EISA MOBILE SPEAKER 2023-2024

Bang & Olufsen Beosound A5

Beosound A5 je kombináciou špičkovej technológie a škandinávskeho dizajnu v prevedení Nordic Weave a Dark Oak. Plne prenosný reproduktor s 12-hodinovou dobíjateľnou batériou a kombináciou technológií Bluetooth, Wi-Fi streamovania a ovládania aplikácií znamená, že svoju hudbu môžete mať vždy so sebou. Je to výkonný reproduktor vďaka sústave viacerých meničov vrátane 130 mm basového reproduktora, pričom jeho vyvážený zvuk sa šíri v rozsahu 360°. Horná plocha reproduktora Beosound A5 slúži aj ako bezdrôtová nabíjačka Qi pre smartfón. Vďaka modulárnej štruktúre, ktorá umožňuje budúce aktualizácie alebo opravy, vytvorila spoločnosť Bang & Olufsen prémiový reproduktor, ktorý znie skvele teraz – a potenciálne ešte dlhú dobu.

EISA BEST BUY PORTABLE SPEAKER 2023-2024

Pure Woodland

Vďaka inteligentným funkciám, batérii ponúkajúcej 14 hodín prehrávania a podpore najnovších rozhlasových technológií vám Woodland umožní (znovu)spoznať radosť z počúvania hudby bez stresu mimo domova. Šesť tlačidiel predvoľby umožňuje jednoduchý návrat k obľúbeným rozhlasovým staniciam DAB+ alebo FM, ktoré sú podávané vo vysokej kvalite. To je vhodné pre hudobné alebo športové prenosy. A ak vám DJ v rádiu nevyhovuje, vďaka integrácii Bluetooth 5.1 môžete prepnúť na akúkoľvek streamovaciu službu alebo podcast. Odolné puzdro s krytím IP67 vám umožní, aby ste si zariadenie Woodland vzali všade so sebou, pretože všetky možné nárazy absorbujú nárazníky na okraji šasi. Elegantne navrhnutý a cenovo výhodný prenosný reproduktor Pure zaujme z každého uhla pohľadu.

EISA PREMIUM SMARTWATCH 2023-2024

Huawei Watch Ultimate

Vynikajúce hodinky Huawei Watch Ultimate v sebe spájajú vysoký štýl a nadštandardnú funkčnú výbavu, sú tak ideálnym spoločníkom pre každého, kto chce zostať v kontakte a byť vpredu. Elegantný dizajn v modrej alebo čiernej farbe je vybavený puzdrom z tekutého kovu na báze zirkónia, zafírovým sklom a keramickým rámčekom a rámuje ho 1,5-palcový AMOLED displej, ktorý poskytuje intuitívne ovládanie pokročilých funkcií. Batéria Huawei s kapacitou 530 mAh poskytuje až do dvoch týždňov autonómie, zatiaľ čo hodinky Watch Ultimate s certifikátom vodotesnosti 10ATM vám umožnia nosiť ich kdekoľvek – dokonca aj pod vodou do hĺbky 100 m. Ide o skvele skonštruované zariadenie, ktoré udrží krok s náročným životným štýlom a stane sa spoločníkom pri každom dobrodružstve.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024

Sony Xperia 1 V

Spomedzi mnohých vítaných funkcií telefónu Xperia 1 V vyniká predovšetkým kvalitný systém fotoaparátu. Vylepšenia tejto piatej generácie vlajkového telefónu možno nájsť v novej technológii snímača, ktorá zahŕňa nový „Exmor T pre mobilné zariadenia“. Ten je zložený z vrstiev samostatných tranzistorov a fotodiód. Vďaka 1,7-násobnému zväčšeniu snímača sa výrazne znížila úroveň šumu a rozšíril dynamický rozsah, čo posúva nočné zábery na úplne inú úroveň. Hlavný 24 mm fotoaparát Sony dopĺňa ultraširokouhlý fotoaparát s ohniskovou vzdialenosťou  16 mm a fotoaparát s optickým zoomom s rozsiahlym rozsahom 85-125 mm. Vynikajúce obrazové schopnosti a flexibilitu telefónu Xperia 1 V podporuje širokouhlý obraz s pomerom strán 21 : 9, AMOLED displej s rozlíšením 4K a výkonná 5000 mAh batéria.

EISA PREMIUM WIRELESS HEADPHONES

T+A Solitaire T

Využitie audiofilskej technológie v mobilných bezdrôtových slúchadlách je náročné, ale spoločnosť T+A to zvládla s inteligentným modelom Solitaire T. Ide o luxusnú a ľahkú súpravu, ktorá ponúka vynikajúce potlačenie šumu a výkon. Takto sa vyrovnajú dokonalým káblovým konštrukciám. Kľúčom k príťažlivosti slúchadiel je ich všestrannosť: samostatný ESS DAC podporuje režim počúvania HQ, špičková Bluetooth čipová súprava je kompatibilná s aptX HD a k dispozícii je aj USB-C a analógové pripojenie. 42 mm dynamické meniče obklopujú uzavreté náušníky spojené hliníkovým rámom. Nádherné čierne a biele farebné varianty zaručujú, že Solitaire T sú rovnako odolné ako štýlové. Môžete ich považovať za triumf technológie a zvuku.

EISA MOBILE DAC 2023-2024

iFi Audio GO pod

Vďaka zariadeniu GO pod od iFi Audio majú vyznávači špičkových káblových in-ears konečne alternatívu k mainstreamovým „true wireless stereo“ konštrukciám. Tento nový systém je vybavený dvoma inteligentnými, dotykovo ovládanými adaptérmi, ktoré sa pohodlne nasadia za ucho a pripoja sa priamo k vybraným IEM. Dodávajú sa štandardné 2-pinové a MMCX konektory, ďalšie sú k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo. V každom „pode“ je zabudovaný výkonný DAC/zosilňovač slúchadiel, ktorý poháňa aj tie najnáročnejšie slúchadlá do uší, zatiaľ čo široká podpora kodekov Bluetooth (vrátane aptX Adaptive a LDAC) zaručuje bezdrôtovú vernosť. Dokonca aj puzdro GO pod, ktoré dobíja batérie adaptérov s výdržou na 7 hodín, je inteligentné, a to vo všetkých významoch tohto slova.

EISA PORTABLE PROJECTOR 2023-2024

XGIMI MoGo 2 Pro

Tento kompaktný projektor DLP s rozlíšením Full HD je triumfom jasu a inteligentnej prevádzky, pričom výkon 400 lúmenov ISO projektora MoGo 2 Pro prekoná aj bežné denné svetlo. Jeho bohatý obraz s uhlopriečkou až 120 palcov dosahuje teplotu farieb D65 a 90 % gamutu DCI-P3. Vynikajúca funkcia XGIMI „Intelligent Screen Alignment“ skenuje 10 000 dátových bodov a zaisťuje automatické narovnanie a zaostrenie obrazu, pričom sa vyhýba prekážkam, a to aj z pozícií mimo osi a bez prerušenia premietania. Zdroje sa dajú pripojiť cez HDMI a USB a k dispozícii je aj Android TV 11.0, ktorý poskytuje tisíce aplikácií, Google Assistant a Chromecast. Projektor je vybavený aj sústavou stereofónnych reproduktorov, čo z neho robí univerzálne riešenie pre tých, ktorí si chcú vziať zábavu kamkoľvek.

Kompletný zoznam cien EISA 2022-2023

Photography Expert Group

EISA CAMERA OF THE YEAR 2023-2024

Nikon Z 8

EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2023-2024

Sony Alpha A7R V

EISA FULL-FRAME CAMERA 2023-2024

Canon EOS R6 Mark II

EISA CONTENT CREATOR CAMERA 2023-2024

Sony ZV-E1

EISA APS-C CAMERA 2023-2024

Fujifilm X-H2

EISA BEST BUY CAMERA 2023-2024

Canon EOS R8

EISA VIDEO CAMERA 2023-2024

Panasonic Lumix S5IIX

EISA LENS OF THE YEAR 2023-2024

Sony FE 20-70mm F4 G

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS 2023-2024

TAMRON 20-40mm F/2.8 Di III VXD

EISA STANDARD PRIME LENS 2023-2024

Sony FE 50mm F1.4 GM

EISA PORTRAIT LENS 2023-2024

Nikon NIKKOR Z 85mm f/1.2 S

EISA TELEPHOTO LENS 2023-2024

Canon RF 135mm F1.8L IS USM

EISA SUPER-TELEPHOTO LENS 2023-2024

Nikon NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2023-2024

TAMRON 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD

EISA SUPER-TELEPHOTO ZOOM LENS 2023-2024

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports

EISA MACRO LENS 2023-2024

OM System M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS Pro

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024

Sony Xperia 1 V

Hi-Fi Expert Group

EISA STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2023-2024

MoFi SourcePoint 8

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2023-2024

Bowers & Wilkins 703 S3

EISA PREMIUM FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2023-2024

Perlisten R7t

EISA HIGH-END LOUDSPEAKERS 2023-2024

Wilson Audio Alexia V

EISA WIRELESS BOOKSHELF LOUDSPEAKERS 2023-2024

KEF LSX II

EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS 2023-2024

System Audio Silverback 1

EISA POWERED STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2023-2024

Klipsch The Sevens

EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2023-2024

Dynaudio Focus 50

EISA HEADPHONES 2023-2024

Meze Audio 109 PRO

EISA STREAMER 2023-2024

iFi Audio NEO Stream

EISA DAC 2023-2024

Ferrum Audio WANDLA

EISA DIGITAL PLAYER 2023-2024

Volumio Rivo

EISA HIGH-END CD PLAYER 2023-2024

Hegel Viking

EISA TURNTABLE 2023-2024

Thorens TD 204

EISA VINYL SYSTEM 2023-2024

Pro-Ject T2 W

EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2023-2024

NAD C 3050

EISA BEST VALUE STREAMING AMPLIFIER 2023-2024

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

EISA COMPACT STREAMING AMPLIFIER 2023-2024

Bluesound POWERNODE EDGE

EISA STREAMING RECEIVER 2023-2024

Yamaha R-N2000A

EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2023-2024

Musical Fidelity Nu-Vista 800.2

EISA HIGH-END STREAMING AMPLIFIER 2023-2024

Hegel H600

EISA HIGH-END HEADPHONE SOLUTION 2023-2024

dCS Lina System

EISA HIGH-END HEADPHONES 2023-2024

Yamaha YH-5000SE

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2023-2024

KEF R Series

EISA POWERED STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2023-2024
Klipsch The Sevens

EISA PREMIUM WIRELESS HEADPHONES 2023-2024

T+A Solitaire T

EISA MOBILE DAC 2023-2024

iFi Audio GO pod

Home Theatre Audio Expert Group

EISA BEST BUY AV RECEIVER 2023-2024

Onkyo TX-RZ50

EISA AV RECEIVER 2023-2024

Primare SPA25

EISA PREMIUM AV AMPLIFIER 2023-2024

Denon AVC-A1H

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2023-2024

JBL Bar 300

EISA SOUNDBAR 2023-2024

Loewe klang bar3 mr

EISA PREMIUM SOUNDBAR 2023-2024

Bang & Olufsen Beosound Theatre

EISA SOUNDBAR SYSTEM 2023-2024

Yamaha True X series

EISA HOME THEATRE POWER AMPLIFIER 2023-2024

Musical Fidelity M6x 250.7

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2023-2024

Perlisten D212s

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2023-2024

KEF R Series

EISA POWERED STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2023-2024
Klipsch The Sevens

EISA HOME THEATRE DISC PLAYER 2023-2024

Magnetar UDP800

Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA BEST BUY MINI LED TV 2023-2024

Ηisense 65U7KQ

EISA BEST BUY OLED TV 2023-2024

Philips 55OLED808

EISA BEST BUY PROJECTOR 2023-2024

XGIMI HORIZON Ultra

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2023-2024

BenQ W4000i

EISA MINI LED TV 2023-2024

Ηisense 65U8KQ

EISA HOME THEATRE MINI LED TV 2023-2024

TCL 65C845

EISA GAMING TV 2023-2024

TCL 55C745

EISA FAMILY TV 2023-2024

Philips 55PUS8808

EISA PREMIUM OLED TV 2023-2024

Samsung 77S95C

EISA GIANT TV 2023-2024

TCL 98C735

EISA HOME THEATRE DISC PLAYER 2023-2024

Magnetar UDP800

EISA PORTABLE PROJECTOR 2023-2024

XGIMI MoGo 2 Pro

Mobile Devices Expert Group

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2023-2024

HONOR 90

EISA CONSUMER SMARTPHONE 2023-2024

OPPO Reno10 Pro

EISA SMARTWATCH 2023-2024

HONOR Watch GS 3

EISA PREMIUM PORTABLE SPEAKER 2023-2024

Bang & Olufsen Beosound A5

EISA PREMIUM SMARTWATCH 2023-2024

Huawei Watch Ultimate

EISA BEST BUY WIRELESS HEADPHONES 2023-2024

Philips Fidelio L4

EISA IN-EAR HEADPHONES 2023-2024

Philips Fidelio T2

EISA MOBILE DAC 2023-2024

iFi Audio GO pod

EISA BEST BUY PORTABLE SPEAKER 2023-2024

Pure Woodland

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024

Sony Xperia 1 V

EISA PORTABLE PROJECTOR 2023-2024

XGIMI MoGo 2 Pro

EISA PREMIUM WIRELESS HEADPHONES 2023-2024

T+A Solitaire T

In-Car Electronics Expert Group

EISA IN-CAR HEAD UNIT 2023-2024

Alpine HDS-990 Status

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2023-2024

Ground Zero GZUA 6SQ

EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2023-2024

Mosconi Gladen One 8|10 DSP

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2023-2024

ESX QE812SP

EISA IN-CAR DSP SOFTWARE 2023-2024

Audison bit Drive

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2023-2024

Ground Zero GZPC 165.3SQ-ACT

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2023-2024

Morel Ultimo PowerSlim PS12D

EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM 2023-2024

Maserati GranTurismo with Sonus faber High Premium Audio System

EISA IN-CAR INTEGRATION 2023-2024

Helix Compose Platform

EISA MOTORCYCLE AUDIO COMPONENT 2023-2024

Rockford Fosgate HD9813RG-STAGE3

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.