Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dvojnásobná výhra pre TCL. Dva produkty značky TCL si získali uznanie odborníkov na obraz aj zvuk z asociácie EISA

Renomovaná asociácia EISA udelila produktom značky TCL dve prestížne ocenenia. V kategórii televízorov získala novinka TCL 65C815 ocenenie „Best Buy TV 2020–2021“. Obdobné ocenenie „Best Buy Soundbar 2020–2021“ bolo udelené soundbaru TCL RAYDANZ.

TCL 65C815

Televízor TCL 65C815 je produkt s veľkou konkurenčnou výhodou. Odborníci asociácie EISA tomuto produktu udelili ocenenie Výhodný nákup (Best Buy TV). EISA združuje 61 odborných časopisov z 29 krajín po celom svete a prestížne ocenenie najlepším produktom z audio a video techniky udeľuje už viac ako 35 rokov. Nová produktová línia televízorov TCL C81 bola na európsky trh uvedená v máji 2020. Kombinuje ultratenký dizajn aj rozlíšenie 4K HDR Premium s technológiou obrazu Quantum Dot a poskytuje tak realistický obraz s ostrejším zobrazením. Pri tejto novej produktovej línii sa v dokonalej harmónii snúbi extrémny výkon s dychberúcou eleganciou.

„TCL 65C815 poskytuje veľkoformátový bohatý obraz v rozlíšení 4K a garantuje vysoký výkon zobrazovania. Panel využíva technológiu Quantum Dot a prináša širokú škálu farebného podania, zatiaľ čo špičkové podsvietenie LED a výkonné spracovanie obrazu zabezpečí dramatický kontrast pri obsahu v HDR. Veľmi zaujme aj zvuk integrovaných reproduktorov systému 2.1 podporujúci technológiu priestorového zvuku Dolby Atmos. Bez povšimnutia rozhodne nezostane aj prínos TCL pri širokom spektre využitia – operačný systém Android TV umožní hravo voliť prehrávaný obsah, handsfree ovládanie so službou Google Assistant intuitívne navádza používateľa k ovládaniu hlasom. Tento televízor ponúka za stanovenú cenu skutočnú hodnotu,“ tak charakterizujú ocenený produkt odborníci z asociácie EISA.

„Naším cieľom pri línii C81 bolo poskytnúť tu najlepšiu kombináciu kľúčových funkcionalít, ktoré sú v roku 2020 požadované zo strany zákazníkov. Jednoducho sme posilnili produktové možnosti a schopnosti vo všetkých oblastiach. Použili sme panel s technológiou QLED na zobrazenie reálnych farieb a zvýšili zobrazovací výkon pri rýchlych pohyboch, aby sme vyšli v ústrety divákom športových prenosov. To všetko sme spojili s technológiou Dolby na zabezpečenie toho vôbec najlepšieho výkonu pre Dolby Vision a Dolby Atmos. Jednoducho všetko najlepšie v danej cenovej kategórii. Každý si dnes môže užiť kvalitu technológie Dolby Vision, a to napríklad v službe Netflix. Naša spolupráca so značkou Onkyo prináša vysokú kvalitu zvuku, ktorá nebola doposiaľ pri televízoroch ponúkaná. Z pohľadu dizajnu sme sa zamerali na nadčasový vzhľad so sklenenými a kovovými prvkami,“ hovorí Marek Maciejewski, riaditeľ produktového vývoja pre Európu spoločnosti TCL.

Vďaka špičkovej technológii Quantum Dot poskytuje televízor TCL 65C815 pomocou miliardy farieb a odtieňov naozajstné farebné prevedenie vo filmovej kvalite. Úroveň farebného prevedenia, mnoho detailov a prekreslenie prekoná iné LED aj OLED televízory. Používateľ ďalej získa neuveriteľne hlboký audio zážitok vďaka technológii Dolby Atmos, ktorá sa prejaví prostredníctvom zvukového systému 2.1 Onkyo nielen pri filmoch, ale aj hudbe či pri hraní hier. Luxusný dizajn s kovovými prvkami prináša taktiež inovatívny centrálny trojbodový systém stojanu na inštaláciu televízora, ktorý vytvára dojem vznášania sa v priestore a umožňuje, aby aj televízory s veľkou uhlopriečkou perfektne zapadli do akéhokoľvek interiéru aj pri obmedzenom priestore. 

Soundbar TCL TS9030 RAYDANZ

Rok 2020 je pre značku TCL rokom veľmi úspešným. Dokladá to taktiež druhé ocenenie „Best Buy“, tentokrát pre soundbar TCL TS9030 RAYDANZ. Ide o produkt, ktorý prináša celkom pohlcujúcu domácu zábavu s technológiou Dolby Atmos. Technológia pre soundbar RAYDANZ, vyvinutá spoločnosťou TCL, využíva originálne konštrukčné riešenie spätného ohnutia bočných reproduktorov, ktoré smeruje zvuk na akustické odrážače a ohýba zvuk do presného uhlu na vytvorenie prirodzeného dozvuku a širšieho zvukového poľa než dokážu ponúknuť iné produkty na trhu v danej cenovej kategórii. Centrálny kanál s dedikovanými a dopredu vyžarujúcimi reproduktormi zabezpečí jasné dialógy a lokalizáciu hlasu pri obsahu s hovoreným slovom. V kombinácii s technológiou Dolby Atmos potom soundbar poskytuje trojrozmerný zvuk bez nutnosti inštalovať ďalšie, hore vyžarujúce alebo stropné reproduktory.

„Soundbar TCL s číselným označením TS9030 ponúka široko oceňovaný mix cenovej dostupnosti, užitočnosti a výkonu. RAY•DANZ je kompatibilný s technológiou Dolby Atmos aj so službou Google Home. Využíva bezdrôtový subwoofer a ďalšie technológie, ktoré optimalizujú prehrávanie. Výsledkom je trojkanálové zvukové pole formátu 3.1, ktoré je ideálne pre obývačky. Soundbar má dedikovaný centrálny reproduktor na prenos hovoreného slova a dialógov vo vysokej čistote. RAY•DANZ sa pýši mnohými užitočnými vlastnosťami a funkciami vrátane prehrávania hudby z USB, bezdrôtového streamovania obsahu pomocou aplikácie Chromecast, Apple Airplay i Bluetooth, vrátane HDMI portu s prenosom 4K HDR signálu. Tento soundbar predstavuje vylepšenie zvuku so širokým dosahom,“ tak popisujú ocenený produkt porotcovia asociácie EISA.

 „Sme veľmi poctení, že sme ocenenie dostali už tretíkrát, hlavne keď dve z nich boli tento rok udelené produktom TCL. Ocenenie je prínosom rozvoja značky TCL na európskom trhu a posilňuje náš zámer ponúkať tú najvyššiu hodnotu zákazníkom a zabezpečiť im prémiový zážitok pri sledovaní televízora,“ prehlásil Frédéric Langin, viceprezident spoločnosti TCL Europe pro obchod a marketing.

 „Naším zámerom pri soundbare RAY•DANZ bolo poskytnúť poslucháčovi nevšedný zvukový zážitok zo streamovacích služieb, televízneho vysielania a konzolových hier. Do tímu sme prizvali technológie Dolby, aby sme priniesli trojrozmerný zvuk Dolby Atmos. RAY•DANZ zabezpečí priestorový zvuk a extrémne široké zvukové pole len prostredníctvom vlastného soundbaru. Ďalšie reproduktory ani žiadne iné prepojovacie káble nie sú potrebné. Pohlcujúci zvuk to nie je ale to jediné. Dnes sú dostupné služby, ako sú Spotify, Tidal a ďalšie. Pokiaľ vlastníte smartfón, obsah z týchto služieb je možné zažiť na soundbare RAY•DANZ v Hi-Fi kvalite. Všetky inovácie, ktoré sme využili pri tomto špičkovom produkte, zabezpečia široké zvukové pole a audio virtualizáciu, ktorú má používateľ plne pod kontrolou. Veci sa menia a soundbar nie je už len zariadenie pre lepší zvuk televízorov, ale ide taktiež o samostatný reproduktor na prehrávanie všetkých audio formátov v Hi-Fi kvalite,“ dodáva Marek Maciejewski, riaditeľ produktového vývoja pre Európu spoločnosti TCL.

Soundbar RAY•DANZ využíva trojkanálový zvuk, teda centrálneho kanálu, bočných kanálov a bezdrôtového subwooferu. Kombinácia všetkých troch technológií poskytuje extrémne široké a precízne zvukové pole bez nutnosti ďalšieho digitálneho spracovania zvuku.

Značky: