Nová funkcia je súčasťou verzie iOS 17.3.

Apple sprístupnil aktualizáciu na iOS 17.3. Najnovšia verzia operačného systému pre iPhone prináša tradičnú várku drobných zlepšení, opráv chýb a aktualizáciu bezpečnostných záplat. Obsahuje však aj novú užitočnú funkciu s názvom Ochrana odcudzeného zariadenia, ktorá vám pomôže lepšie ochrániť stratený alebo ukradnutý iPhone.

Aby ste využili potenciál novej funkcie, treba si ju najskôr manuálne zapnúť. Nájdete ju v nastaveniach iPhonu v časti Face ID a kód. Na tejto obrazovke je potrebné scrollovať dolu, aby ste našli nastavenie Ochrana odcudzeného zariadenia. Funkciu zapnite.

Apple na svojom webe vysvetľuje, že keď je Ochrana odcudzeného zariadenia povolená, niektoré funkcie a akcie vyžadujú dodatočné overenie, keď je váš iPhone mimo známych miest. Cieľom funkcie je zabrániť tomu, aby ten, kto vaše zariadenie ukradol a zároveň pozná váš kód, vo vašom účte alebo zariadení vykonal zásadné zmeny.

iPhone: Zapnutie funkcie Ochrana odcudzeného zariadeniaZdroj: TOUCHIT
iPhone: Zapnutie funkcie Ochrana odcudzeného zariadenia

Znamená to, že ak si zapnete Ochranu odcudzeného zariadenia, niektoré akcie, ako je prístup k uloženým heslám a kreditným kartám, vyžadujú jediné biometrické overenie pomocou Face ID alebo Touch ID. Rovnako platí, že niektoré bezpečnostné akcie, ako je zmena hesla do Apple ID, vyžadujú, aby ste hodinu počkali a potom vykonali druhé overenie pomocou Face ID alebo Touch ID. 

Ak by vám iPhone ukradli, bezpečnostné oneskorenie je navrhnuté tak, aby zabránilo zlodejovi vykonať zásadné operácie a aby ste mohli označiť svoje zariadenie ako stratené cez službu Vyhľadať zariadenia a zaistiť tak bezpečnosť svojho Apple ID. Informácie o tom, čo robiť, ak iPhone stratíte alebo vám ho ukradnú, nájdete na webe Applu.

Keď je váš iPhone na známom mieste (domov, práca), vyššie uvedené dodatočné kroky nie sú potrebné a môžete použiť kód zariadenia ako obyčajne. Známe miesta zvyčajne zahŕňajú váš domov, pracovisko a niektoré ďalšie miesta, kde svoj iPhone pravidelne používate.

Ďalšie informácie o novej funkcii Ochrana odcudzeného zariadenia si môžete prečítať priamo na webe Applu.

iOS 17.3Zdroj: TOUCHIT
iOS 17.3

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit