Život bez mobilného telefónu si dnes už väčšina z nás nedokáže predstaviť. Keďže sa trendy a technológie vyvíjajú pomerne rýchlo, na trhu sa objavujú stále nové modely.

Pokiaľ chcete udržať krok s dobou, nemusí vás to stáť majland. Existuje totiž spôsob, ako ušetriť pri kúpe mobilného telefónu. Riešením je kúpa repasovaného zariadenia. Spája sa s tým viac výhod, ako by ste možno čakali.

Kde kúpiť repasovaný mobilný telefón a ako funguje výkup?

Jednotkou vo výkupe mobilov na Slovensku je spoločnosť Mobilonline, ktorá má 50 predajní po celom Slovensku a nedávno spustila aj vylepšený a vynovený e-shop, ktorý je ešte prehľadnejší a modernejší. Vo výkupe zariadení je naozaj špičkou a neustále vzdeláva aj svojich zamestnancov, aby vedeli správne ohodnotiť jednotlivé výkupové triedy. Repasované mobilné telefóny sú totiž rozdelené do tried A, B, C a D a taktiež nové telefóny z výkupu. Tie neboli nikdy používané, iba odbalené a vyskúšané, takže obsahujú kompletné príslušenstvo v originálnom balení. Najväčšou výhodou je, že sú výrazne lacnejšie v porovnaní s inými zariadeniami.

Repasované telefóny sa delia do spomínaných tried podľa toho, ako veľmi sú opotrebované. Napríklad smartfóny v triede A vyzerajú ako nové a často boli používané len krátky čas. V prípade triedy B sú viditeľné menšie ryhy a škrabance a telefóny v triede C sú navonok poškodené viac, avšak stále fungujú veľmi dobre. Samostatnou kategóriou je trieda D, v ktorej sú napríklad poškodené zariadenia s vypáleným alebo puknutým displejom, avšak po technickej stránke fungujú výborne. Za každý predaný mobilný telefón v triede D navyše venuje spoločnosť Mobilonline 1 € na výsadbu stromčekov združeniu Sadíme stromy.

Spoločnosť Mobilonline okrem repasovaných telefónov ponúka aj repasované notebooky. Taktiež sú rozdelené do tried ako mobily a prešli podrobnou kontrolou, takže si môžete byť istý, že všetko funguje tak, ako má.

Aj vy môžete predať svoj mobilný telefón

Máte doma mobilný telefón, ktorý nevyužívate? Dajte mu druhú šancu a prineste ho do ktorejkoľvek predajne Mobilonline na výkup. Prípadne môžete využiť výkup prostredníctvom kuriéra z pohodlia vášho domova. Výkup telefónov je veľmi ekologický a šetrí životné prostredie. Zariadenia, ktoré by ste možno vyhodili, môžu vďaka tomu využiť iní ľudia, ktorí si nový telefón nemôžu dovoliť kúpiť. Zároveň šetríte aj svoju peňaženku.

Najnovšie spoločnosť Mobilonline vykupuje aj smart hodinky alebo fitness náramky. Ak doma nejaké máte, pokojne ich môžete dať do výkupu tiež.

Nepredajné telefóny sa využijú aj na Majstrovstvách Slovenska v hode telefónom

Spoločnosť Mobilonline sa snaží dať druhú šancu všetkým repasovaným telefónom. Niektoré putujú priamo na predaj, iné sa opravia alebo poslúžia na náhradné diely. Tie, ktoré sa nedajú viac využiť, ale neskončia automaticky v elektroodpade. Zužitkujú sa napríklad na Majstrovstvách Slovenska v hode telefónom, ktorých druhý ročník sa uskutoční už 19. augusta 2023 v Lučenci. Po minuloročnej vydarenej premiére sa máte na čo tešiť. Ak chcete zistiť, ako ďaleko dokážete dohodiť mobilným telefónom, určite si urobte výlet do tohto pekného stredoslovenského mesta. Možno sa práve vy stanete novým majstrom Slovenska.  

Spoločnosť Mobilonline sa venuje rôznym zeleným aktivitám

Výkup telefónov nie je jedinou ekologickou činnosťou spoločnosti Mobilonline. Venuje sa rôznym projektom zameraným na životné prostredie, napríklad ako prvá spustila používanie Ekoboxov namiesto krabíc a obálok pri objednávkach z e-shopu. Ročne sa tak dá ušetriť približne 18-tisíc kartónových krabíc. Keď si budete objednávať niečo z ich e-shopu, pri objednávke si môžete zvoliť možnosť dodania v ekologickom boxe. Ten si môžete nechať, no pokojne ho môžete priniesť do ktorejkoľvek predajne Mobilonline a bude vám vrátená záloha 5 €. Za tento projekt získala spoločnosť aj ocenenie Krištáľový Merkúr 2022.

Okrem toho sa firma pustila do vysádzania stromčekov, ponúka kreatívne bývanie v Loftoch v zrekonštruovanej budove bývalej Smaltovne, pravidelne zbiera odpadky, separuje a mnoho ďalšieho. Za svoju činnosť získala aj viaceré ocenenia. Medzi tie najvýznamnejšie patria Krištáľové krídlo, Office roka 2020, Zelená firma roka 2021 a cena verejnosti v súťaži Firma roka 2021 (v časopise Úspešní manažéri). Spoločnosť Mobilonline ale neustále vymýšľa nové spôsoby, ako by mohla pomôcť našej planéte a životnému prostrediu, takže tieto ocenenia určite nebudú posledné.

Prečítajte si aj:

Značky: