Éra tohto doplnku sa posledným dňom roku 2020 skončí.

V minulosti sme upozorňovali na to, že internetové prehliadače dajú ruky preč definitívne od tohto doplnku vo svojich aktualizáciách v roku 2021. Už teraz je doplnok neaktívny, no dá sa povoliť alebo priamo zakázať cez Ovládací panel v systéme. Odinštalovať ho môžete priamo nástrojom od Microsoftu z tejto stránky.

Adobe začalo na koniec podpory upozorňovať cez vlastné dialógové okno, ako uvádza web WinAero. To zároveň umožňuje jeho odinštalovanie. V prípade, že vyslovene nemáte potrebu tento doplnok mať, je najlepšie ho odinštalovať. Takmer nikto ho už nepoužíva a už príchodom HTML5 pred rokmi tomuto doplnku odzvonilo, hoci to nebolo až tak zreteľné.

Dôvodom, prečo ho zo systému odstrániť, je otázka bezpečnosti. Nemusíte ho využívať aktívne, no stále tam je a cez jeho knižnice by ste mohli mať zraniteľný operačný systém. Technológia bola veľkým prínosom, no aj bezpečnostným rizikom. Opravy boli pravidelnou súčasťou, no môže sa objaviť ďalší typ alebo forma zraniteľnosti a tá už nebude opravená.

Zdroj: https://twitter.com/function_1st

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Adobe Flash bude vypnutý 31. decembra 2020

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.