Telefóny CAT sú na našom trhu veľmi dobre známe predovšetkým vďaka svojej odolnej konštrukcii, ktorú nerozhodí prach, voda ani pády.

Inými slovami im nevadí hrubšie zaobchádzanie ,či nepriaznivé okolité podmienky. V tomto článku sa pozrieme na už dlhší čas predávaný CAT S42, ktorý novo prichádza v špeciálnej hygienickej edícii s názvom CAT S42 H+.

Prvý plne antibakteriálny telefón

CAT S42 H+ je prvý plne antibakteriálny telefón na trhu. Toho bolo docielené primiešaním prísady Biomaster (antimikrobiálna technológia na báze iónov striebra) priamo do tela telefónu, ktorá výrazne pomáha v boji proti baktériám. Táto aktívna antimikrobiálna látka testovaná podľa medzinárodnej normy ISO 22196 dokázala znížiť množenie bakteriálnych buniek o viac než 80 % behom 15 minút, do 24 hodín potom o necelých 100 %. Telefón je tak plne bezpečný a hygienický.

CAT S42 H+Zdroj: CAT
CAT S42 H+

Odolnosť na prvom mieste

Samozrejmosťou sú potom certifikácie IP68 a IP69, vďaka ktorým sa o telefón nemusíte báť ani v prašnom prostredí, či pri nechcenom páde do vody. CAT S42 H+ možno naviac aj ponoriť do teplej mydlovej vody a opakovane umyť. Pri náročnom testovaní bol telefón celkom 3 000x otrený bieliacimi prostriedkami, vystavený tlakovému testu na alkohol a testovaný s bežnými chemickými zmesami.

Telefón vďaka týmto bezkonkurenčným výhodám je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí chcú inteligentný telefón, ale zároveň sa boja o jeho životnosť, pretože sa v práci alebo vo voľnom čase pohybujú v nepriaznivých podmienkach. Zároveň vďaka edícii H+ poteší aj širokú skupinu ľudí, ktorí dbajú na hygienu a uvedomujú si, že telefóny bývajú spravidla magnet na všemožné baktérie.

CAT S42 H+Zdroj: CAT
CAT S42 H+

Technické parametre

Výbava telefónu je potom totožná s modelom CAT S42. Očakávať teda možno 5,5-palcový HD+ displej krytý sklíčkom Gorilla Glass 5, dostatočne výkonný procesor Mediatek Helio A20, 3GB RAM alebo interné úložisko s kapacitou 32 GB s možnosťou rozšírenia o pamäťové karty. O kvalitné fotky sa postará zadný fotoaparát s rozlíšením 13 MP a na čelnej strane je pripravená predná kamerka s rozlíšením 5 MP.

Výpočet špecifikácií ukončíme vstavanou batériou s kapacitou 4 200 mAh, ktorá telefón udrží až dva dni na jedno nabitie a LED diódou určenou ako pre fotenie v noci, tak aj pre lepšiu navigáciu po zotmení.

CAT S42 H+Zdroj: CAT
CAT S42 H+

Cena a dostupnosť

CAT S42 H+ sa predáva na slovenskom trhu v čiernom prevedení za 279 EUR. Telefón je dostupný za plnú cenu u predajcu Nay, alebo za výhodnejšiu cenu k paušálu u operátora Orange.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou CAT.

Značky: