Toto je predstaviteľ fakt odolných fotoaparátov, ktorý si pokojne môžete zobrať so sebou aj na dobrodružnú dovolenku. Vydrží totiž ponorenie do vody do hĺbky 15 metrov a pád na zem z výšky 1,75 metra. Používať ho môžete do teploty -10 °C, vôbec sa nebojí piesku. Existuje vo viacerých farebných vyhotoveniach, má 16 MPx snímač, 5-násobný optický zoom a optickú stabilizáciu obrazu. Ohnisková vzdialenosť jeho objektívu je 28 mm, vzadu sa nachádza LCD displej s uhlopriečkou 2,78 palca a potiahnutý antireflexnou fóliou. Realizované fotografie je dobre vidieť aj na slnku.

Maximálna hodnota ISO je 6400. Páčilo sa nám pohodlné a stabilné držanie fotoaparátu, pričom všetky ovládacie prvky máte pod palcom. Na zaistenie vysokej odolnosti sa fotoaparát vždy po otvorení chráneného priestoru s batériou, SD kartou, USB a HDMI portom pýta na to, či ste ho aj správne uzavreli. Tlačidlo púšte má na sebe aj jemné vrúbkovanie, vnútorná pamäť má kapacitu 99 MB. K dispozícii je aj bezdrôtové prepojenie fotoaparátu a mobilu. Jediným tlačidlom prepnete režim tvorby jednej fotografie na kontinuálne snímanie s rýchlosťou 10 záberov za sekundu.

Pri nahrávaní videa máte k dispozícii aj jednoduchý editor, mikrofón má režim potlačenie hluku vetra. Špecialitou tohto modelu je režim podmorského fotografovania s optimalizáciou farieb pod hladinou mora. Páčil sa nám aj režim panoráma. Na batériu sme urobili 206 záberov, k fotoaparátu sme mali aj šikovné koženkové puzdro. Ako príslušenstvo sa dá prikúpiť Action Camera Lens, ktorá ešte viac rozširuje uhol pohľadu.

Cena: fotoaparát 179 EUR, Action Camera Lens 25 Eur
Zapožičal: Fujifilm Slovakia

Značky: