Počítač Uniq PC 190 je vyhotovený so stupňom krytia IP 65, takže prach či striekajúca voda preň nebudú problém. Pritom je celkom elegantný a dá sa použiť aj pri prezentáciách. Ak však potrebujete počítač s operačným systémom Windows napr. do priemyselných podmienok, Uniq PC 190 je na to viac ako vhodný. Tento počítač môžete pokojne umývať vlhkou utierkou a čistiacimi prostriedkami. Na vašu žiadosť sme do článku doplnili ďalšiu fotogalériu s tým, ako vlastne tento počítač vyzerá.

Samotný počítač je pomerne tenký, je vybavený dotykovým displejom a je to počítač typu všetko v jednom – v uzatvorenom celku sa nachádza samotný počítač a displej s dotykovým ovládaním, kamera, mikrofón a reproduktory. Dotykový displej je kapacitný a dá sa ovládať až 10 prstami.

Uniq_vyd5_nowat

Počítač Uniq PC 190 je chladený pasívne. Preto je tento počítač tichý a vo vnútri sa nič nepohybuje. Práve preto je aj vhodný do nepretržitej prevádzky, zároveň má nízku spotrebu elektrickej energie.

Ako rozšírenie sa dá použiť napr. čítačka magnetických či RFID kariet. Hodí sa tak napr. aj na evidenciu dochádzky alebo ako prístupový terminál. Vybaviť sa dá aj čítačkou čiarových kódov a portom RS-232. My sme mali na test verziu, ktorá obsahovala tri USB porty, dva sme obsadili pripojením myši a klávesnice.

V zadnej časti sa nachádza držiak, ten sa dá využiť na pripevnenie na stojan, na stôl, na stenu, dá sa využiť aj VESA prichytenie.

Cena: s procesorom Atom N270 1,68GHz – 1164 EUR, s Atom D2550 1,86GHz – 1213 EUR, s Celeron Quad Core J1900 2GHz – 1407 EUR
Zapožičal: www.Elcom.eu

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.