Smartfón GALAXY Xcover 3 je určený pre vyznávačov aktívneho života. Je robustný, aby vydržal náročné outdoorové podmienky, súčasne má prepracovaný dizajn a tenký profil, môžete ho použiť aj počas obchodného rokovania.

Vďaka špeciálnemu tlačidlu Xcover získate prístup k obľúbeným funkciám, aj keď ste práve na svahu a máte rukavice, alebo sa rútite lesným chodníkom na bicykli.

Samsung_Xcover_3 (4)

Smartfón Samsung GALAXY Xcover 3 má stupeň krytia IP67, takže odolá prachu i vode (vydrží bez ujmy ponorenie do vody v metrovej hĺbke po dobu 30 minút). Konektory USB a slúchadiel sú chránené pred vniknutím vody a prachu do zariadenia bez toho, aby potrebovali samostatný kryt. Okrem stupňa krytia IP67 získal Xcover 3 tiež vojenský štandard MIL-STD 810G, takže bez problémov zvláda aj teplotné šoky a otrasy.

Samsung_Xcover_3 (1)

GALAXY Xcover 3 v sebe ukrýva rad prepracovaných technológií a funkcií. Základom je batéria s kapacitou 2200 mAh, vďaka ktorej môžete nechať nabíjačku pokojne doma aj počas niekoľkodňovej turistiky. V prostredí bez elektriny sa hodí aj výkonné LED svietidlo. Smartfón podporuje najrýchlejšiu dostupnú mobilnú sieť LTE a tiež technológiu NFC, napríklad pre mobilné platby.

Samsung_Xcover_3 (3)

Rovnako ako vlajkové lode medzi smartfónmi Samsung – Galaxy S6 a S6 edge – má GALAXY Xcover 3 predinštalovanú bezpečnostnú platformu Samsung KNOX. Okrem ochrany pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami je tak smartfón dokonale zabezpečený aj proti útokom hackerov, a v prípade krádeže alebo straty telefónu ho je možné vďaka Samsung KNOX vystopovať alebo na diaľku zablokovať.

Samsung_Xcover_3 (2)

V prípade smartfónu Samsung GALAXY Xcover 3 nie je jeho vysoká odolnosť rozhodne na úkor vzhľadu. Jeho displej má veľkosť 4,5 palca a hrúbku necelý 1 cm, takže sa pohodlne vojde do vrecka. Váha je len 154 g. Po obvode aj na zadnej strane smartfónu sú drážky pre stabilnejší úchop aj v rukaviciach alebo s mokrými rukami. Okrem troch hardvérových tlačidiel na prednej strane má Xcover 3 na strane špeciálne tlačidlo, ktorým sa aktivujú obľúbené funkcie. Defaultne sú nastavené svietidlo pri krátkom stlačení a fotoaparát pri dlhšom stlačení. Rovnako je možné týmto tlačidlom fotiť jednotlivé, resp. kontinuálne snímky.

Samsung_Xcover_3 (6)

Okrem LED svetla príde všetkým dobrodruhom iste vhod aj výškomer, kompas a GPS navigácia. Procesor Samsung GALAXY Xcover 3 je štvorjadrový s taktom 1,2 GHz. Operačná pamäť má veľkosť 1,5 GB, používateľská pamäť ponúka kapacitu 8 GB, ktorú je možné rozšíriť až na 128 GB.

Samsung GALAXY Xcover 3 bude na našom trhu dostupný od polovice mája za cenu 229 EUR.

Technické parametre

Displej4.5” WVGA (480 × 800) TFT
ProcesorŠtvorjadrový 1,2 GHz
SieteLTE Cat 4 150/50 Mbps, HSPA+ 21/5,76 Mbps
Operačný systémAndroid 4.4 (KitKat)
FotoaparátZadný: 5 Mpix AF s LED bleskomPredný: 2 Mpix
Video1080p 30fps (Play) 720p 30fps (Recording)
KonektivitaWi-Fi 802.11 b/g/nBT 4.0, USB 2.0, A-GPS+GLONASS, NFC (UICC)
SnímačeKompas, akcelerometer, senzor priblíženia
Pamäť1,5 GB (RAM) + 8 GB (eMMC)microSD slot (až na 128 GB)
Rozmery, váha132,9 × 70,1 × 9,95 mm, 154 g
Batéria2200 mAh

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.