Analytici informujú, že spoločnosť Apple by mohla tento rok z balení iPhonov úplne odstrániť redukciu na 3,5 mm audio jack.

Po predstavení modelov iPhone 7 a 7 Plus sa v baleniach smartfónov začala objavovať redukcia z Lightning konektora na 3,5 mm audio jack. Tento krok bol pomerne kontroverzný a vyslúžil si aj veľa negatívnych ohlasov. Po odstránení audio vstupov je teraz na rade odstránenie aj samotnej redukcie pre pripojenie káblových slúchadiel.

Tieto informácie sa opierajú o pomerne strohé vyjadrenia analytikov, ktorí tvrdia, že pre tento rok sa nepripravuje žiadne príslušenstvo do balení iPhonov, kvôli ušetreniu nákladov na výrobu. Myslíme si, že výroba adaptéra nepredstavuje veľké výrobné náklady, kvôli ktorým by sa mal adaptér z balení iPhonov vytratiť.

Pokiaľ vlastníte kvalitné káblové slúchadla, tak tento krok zo strany Apple vás pravdepodobne nepoteší.

Pravdepodobnejší dôvod vyradenia redukcie je, aby sa dostala do voľného predaja. Vtedy si ju používateľ, teda pokiaľ má o redukciu záujem, môže kúpiť samostatne za približne 9 €. Takto Apple získa finančné prostriedky z predaja, namiesto toho, aby redukcie “rozdával” do balení zadarmo.

Odstránenie redukcií z balení iPhonov je z pohľadu spoločnosti Apple ďalším krokom v evolúcii počúvania hudby pomocou mobilných zariadení. Bluetooth technológia sa dostáva na vysokú úroveň a keďže Apple vlastní značku slúchadiel Beats, tak tento krok pre podporu aj bezdrôtového počúvania hudby je celkom pochopiteľný. Samozrejme nemôžeme zabudnúť na Bluetooth slúchadlá od Apple, AirPods.

Na druhej strane, slúchadlá s Bluetooth technológiou viete bezproblémovo používať na veľkom množstve zariadení a dávajú vám slobodu pohybu.

Má podľa vás ešte zmysel dávať do balení smartfónov redukcie na 3,5 mm jack, alebo tiež vidíte budúcnosť v Bluetooth technológii?

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Microsoft vydal prvý náhľad nového Office 2019. Aké novinky prináša?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.