Musia však splniť určité podmienky.

Mastercard na svojom blogu oficiálne oznámil, že tento rok začne podporovať vybrané kryptomeny a to priamo v jeho sieti. Svoje rozhodnutie vysvetľuje tvrdením, že sa pripravuje na budúcnosť kryptomien a platieb.

Mastercard vo svojom článku tvrdí, že digitálne peniaze sa stávajú dôležitou súčasťou sveta platieb a vníma, že ich kupuje čoraz viac ľudí. Aj kvôli tomu bude priamo podporovať kryptomeny vo svojej sieti – netýka sa to však všetkých digitálnych peňazí. Vydavateľ platobných kariet pustí do svojej siete iba vybrané kryptomeny, ktoré spĺňajú pravidlá z hľadiska ochrany používateľov.

Oficiálna podpora kryptomien v sieti Mastercardu má priniesť používateľom väčšiu slobodu a možnosť voľby – či už ide o koncových používateľov, ktorí platia za tovar alebo o obchodníkov, ktorí ho predávajú. Spoločnosť sa na oficiálne spustenie podpory kryptomien pripravuje aj v spolupráci s viacerými dôležitými centrálnymi bankami z celého sveta.

Ak vás zaujímajú ďalšie detaily, článok v kompletnom znení si môžete prečítať na blogu Mastercard.

Zdroj: Mastercard

Prečítajte si aj:

Prvý česko-slovenský dokument o kryptomenách si môžete pozrieť už dnes

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit