Model OnePlus Nord / Z je predo dvermi.

Správy o cenovo dostupnom smartfóne, ktorý by mal nadviazať na niekoľko rokov starý OnePlus X, sa začali objavovať už pred niekoľkými mesiacmi. Včera dala samotná spoločnosť OnePlus všetkým špekuláciám koniec. Rozposlala e-maily, v ktorých potvrdila, že cenovo dostupný smartfón príde v júli s informáciou o “novom začiatku”.

OnePlus Z

Pomenovanie cenovo dostupného smartfónu nie je stále potvrdené, Zdroj: GSMArena

Cez príspevok na fóre, generálny riaditeľ spoločnosti Pete Lau potvrdil existenciu takéhoto zariadenia a poukázal na nový účet na Instagrame s názvom @onepluslitezthing. Prvým príspevkom je morzeovka, ktorá pri dekódovaní prezrádza mesiac júl. Toto je však iba prvý z mnohých kódov, ktoré po preložení prezradia niečo o prvom skutočne dostupnom telefóne spoločnosti (po dlhom čase).

oneplus 8 pro

OnePlus 8 Pro sa tento rok stal historicky najdrahším zariadením spoločnosti, Zdroj: OnePlus

Počiatočné fámy naznačovali, že telefón sa bude nazývať OnePlus 8 Lite, pričom sa neskôr pracovalo s názvom OnePlus Z, zatiaľ čo podľa najnovších správ sa ako jeho konečné meno uvádza OnePlus Nord. Nechajme sa teda prekvapiť, čo nám nakoniec OnePlus predstaví, pod akým názvom a predovšetkým za akú cenu.

Zdroj: Instagram

Titulný obrázok: EN 24 Tech

Prečítajte si aj:

Apple predstavil nový iOS 14: Všetky podstatné novinky na jednom mieste

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.