Spoločnosť pred pár hodinami zverejnila upútavku, v ktorej oznámila dátum predstavenia nových vlajkových smartfónov.

Oznámenie prichádza len deň po tom, ako dcérska spoločnosť giganta Huawei predstavila Honor 30S, teda prvý smartfón Honor s čipsetom Kirin 820 5G. Dátum uvedenia modelového radu je oficiálne potvrdené a očakávame, že 15. apríla spoznáme minimálne dva vlajkové modely – Honor 30 a Honor 30 Pro.

Honor 30

Zdroj: Honor

Zaujímavým je aj fakt, že novinky spoznáme iba deň pred oficiálnym predstavením smartfónov série OnePlus 8. Tie sa stanú oficiálnymi už 16. apríla v Číne, čomu bude predchádzať predstavenie pre indický trh. To je plánované na 14. apríla.

Plagát spoločnosti Honor s čínskym hercom Li Xianom, ktorý bol pri príležitosti pripravovanej akcie zverejnený, neprezrádza o smartfónoch série Honor 30 (okrem farby) žiadne ďalšie oficiálne parametre. 

Neoficiálne však poznáme niekoľko informácií a môžeme predpokladať, že súčasťou hardvéru budú aj výkonné fotoaparáty od Huawei. Mohli by sme tak vidieť veľký 1/1,3-palcový 50 Mpx kamerový senzor z P40 Pro a 90 Hz displej

Taktiež je pravdepodobné, že štandardný Honor 30 bude obsahovať výbavu fotoaparátov z Huawei P40, čo tomuto smartfónu prinesie 50 Mpx senzor Sony IMX 7xx. Honor 30S síce obsahuje čipset Kirin 820, ale vlajková séria sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou pýšiť TOP výbavou v podobe čipsetu Huawei Kirin 990 5G.

Pokiaľ ide o dizajn, rok 2020 je v tomto ohľade tak trochu ťažkopádny s opakujúcimi sa dizajnovým prvkami. Z tohto dôvodu môžeme očakávať podobný dizajn ako v prípade viacerých už predstavených smartfónov – diera v displeji a štvorcová zostava fotoaparátov.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro: Unboxing a prvé dojmy

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.