Tlačiarne štítkov OKI ponúka nákladovo úspornú internú produkciu štítkov v malých až stredných objemoch

Spoločnosť OKI Europe vstupuje na trh tlačiarní štítkov a viniet s modelmi Pro1040 a Pro1050, ktoré pomôžu zvýšiť atraktivitu produktov pomocou rýchlej, jednoduchej a nákladovo úspornej tvorby štítkov.

Tlačiarne pre úzky formát (kategória „narrow format“) boli navrhnuté špeciálne pre rastúci trh používateľov, ktorí vyžadujú „on-demand“ tlač farebných štítkov vrátane možnosti personalizácie jednotlivých štítkov. Výhodou je jednoduché nastavenie tlačiarne, možnosť okamžitej tlače a na použitie navyše nie je potrebné dlhé zaškoľovanie.

Modely Pro1040 a Pro1050 sú určené na použitie priamo vo firme, nahradzujú bežne outsourcovanú tlač a umožnia zákazníkom väčšiu flexibilitu pri tlači. Používatelia získajú nové možnosti pri dizajne štítkov a môžu tlačiť aj malé objemy, čo vedie k zníženým zásobám predtlačených štítkov aj k nižšiemu množstvu odpadu. Vďaka možnosti tlače priamo vo firme nie je potrebné čakať na dodávku externe vytlačených štítkov.

Používatelia oboch tlačiarní môžu tlačiť na širokú škálu materiálov v štyroch alebo piatich farbách.

Tlačiareň OKI Pro1040 tlačí vo farbách CMYK, zatiaľ čo tlačiareň OKI Pro1050 tlačí vo farbách CMYK s bielou farbou (CMYK+W). Vďaka bielemu toneru majú používatelia ďalšiu výhodu pri tlači na priehľadné alebo farebné médiá – to je dosiahnuté tlačou nepriehľadného bieleho pozadia pod obraz vo farbách CMYK, vďaka čomu je tlačený výsledok ešte pútavejší.

Široké možnosti manipulácie s médiami umožňujú tlač na mnoho povrchov – od textúrovaných papierov až po syntetické materiály s bielym, čírym, nepriehľadným alebo farebným pozadím. Na rozdiel od atramentových tlačiarní si tlačiarne štítkov OKI radu Pro ľahko poradia s novými typmi materiálov.

Tlačiarne sú ideálne na chemické značenie, tlač štítkov pre katalogizáciu majetku, vonkajšie použitie, použitie v chlade či mraze alebo na označenie obalov, nápojov a tovarov na domáce použitie. Na týchto modeloch je možné vytlačiť aj vodoodolné štítky, ktoré boli testované na použitie pod vodou a sú odolné aj proti UV žiareniu.

Vďaka svojej efektivite a nízkym počiatočným nákladom prinášajú tlačiarne štítkov OKI vysokú úžitkovú hodnotu. Vďaka flexibilnej konfigurácii je možné nastaviť úlohu za rádovo iba niekoľko minút. Aj poskytovatelia tlačových služieb, grafické štúdiá a copycentrá tak budú môcť ponúkať svojim zákazníkom tlač farebných štítkov v malých sériách na vyžiadanie.

Špecifikácie tlačiarní Pro1040 a Pro1050

  • Možnosti farieb Pro1040 (CMYK) a Pro1050 (CMYK+W)
  • Typ média štítok na bežnom papieri, štítok na lesklom papieri, štítok na syntetickom filme
  • Šírka média kotúč papiera: 25,4 mm (1,0″) až 130 mm (5,1″) vrátane krycej vrstvy
  • Hrúbka média: 0,076 až 0,250 mm
  • Dĺžka štítku 12,7 mm (0,5″) až 1 320,8 mm (52″)
  • Smer odvíjania kotúčom lícom von, lícom dovnútra
  • Rýchlosti tlače max. 152,4 mm/s (6 sn./s)
  • Pamäť (štd./max.) 2 000 MB/2 000 MB
  • Pevný disk 250 GB
  • Automatická rezačka otočná čepeľ, kompletné orezanie
  • Rozmery (Š × H × V) 1 040 × 477 × 441 (tlačiareň vrátane odvíjača)
  • Hmotnosť (vr. spotrebného materiálu) cca 62 kg (tlačiareň 43 kg, odvíjač 19 kg)

Značky: