Nový rad farebných A3 tlačiarní predstavila spoločnosť OKI, špecialista na profesionálnu kancelársku tlač. Ide o najmenšie farebné tlačiarne formátu A3 na profesionálne využitie na trhu. Rad OKI C800, ktorý využíva úspornú LED technológiu, umožní tlačiť farebné propagačné materiály priamo v kancelárii, a to až do veľkosti A3, vrátane bannerov s dĺžkou až 1,3 metra.

Tlačiarne radu OKI C800 vybavené digitálnou LED technológiou tlačia v HD farbách na širokú škálu médií, od vopred narezaných etikiet, cez brožúry až po plagáty a dlhé bannery. Vďaka kompaktnej veľkosti, vysokej rýchlosti a kvalite tlače je rad C800 ideálnou voľbou pre všetky typy firiem, kde záleží na profesionálnej prezentácii, napríklad pre maloobchodné predajne.

Tlačiarne C800 sú vybavené prehľadným displejom s jednoduchým ovládaním a majú certifikáciu energetickej úspornosti Blue Angel. Nová zapekacia jednotka šetrí energiu a umožňuje rýchle zapnutie, zahriatie a stíšenie tlačiarne. Režim automatického vypnutia pri nečinnosti obmedzí napájanie na 0,15 W. Automatická obojstranná tlač (štandardne pri modeloch dn) znižuje spotrebu papiera. Zákazníci sa môžu zapojiť do bezplatného programu recyklácie originálneho spotrebného materiálu, ktorý pomáha dosiahnuť úspornú prevádzku s nízkymi dopadmi na životné prostredie. Rozmery nových A3 tlačiarní sú zhruba 45 × 55 × 36 cm, hmotnosť podľa konkrétnej výbavy modelu 37 ÷ 40 kg.

A3 LED tlačiareň OKI C824 je ideálna pre malé pracovné skupiny, ktorým umožňuje cenovo dostupnú tlač dokumentov aj predajných a marketingových materiálov. Funkcia Private Print a voliteľná technológia overovania používateľov Card Release zabraňujú neoprávnenému prístupu k zariadeniu, zaisťujú ochranu firemných dát a pomáhajú pri splnení požiadaviek GDPR. K pohodliu pri mobilnej tlači prispieva podpora technológie NFC.

Základný model C824 zvládne spracovať ľahké aj ťažšie gramáže papiera v rozmedzí od 64 do 256 g/m² v rozlíšení 1 200 × 600 dpi s využitím viacúrovňovej technológie ProQ a poradí si s tlačou dokumentov vo veľkostiach A6 až A3, vrátane bannerov dlhých až 1,3 m. Maximálna kapacita zásobníkov je 2 540 listov A4. Rýchlosť tlače je 26 strán A4 za minútu čiernobielo aj farebne a 14 strán formátu A3. Prvá stránka je vytlačená za 8,5 sekundy, pričom zahriatie trvá 20 sekúnd od zapnutia, resp. 10 sekúnd z úsporného režimu.

Model OKI C834 ponúka rovnaké výhody ako nižší variant C824. V štandardnej výbave prináša tlač zo zariadenia Android, podporuje aj Apple AirPrint a Google Cloud Print 2.0. Podporuje úsporu prevádzkových nákladov vďaka veľkokapacitnému spotrebnému materiálu. Zariadenie tlačí rýchlosťou až 36 strán A4 a 20 strán A3 za minútu. Prvý výtlačok je pripravený už za 6,3 sekundy, zahriatie trvá 20 sekúnd od zapnutia a 10 sekúnd z úsporného režimu.

Najvyšší model OKI C844 obsahuje všetky funkcie modelu C834 a navyše prináša ešte vyššiu úroveň ostrého a kvalitného farebného obrazu aj textu s rozlíšením ProQ 1 200 × 1 200 dpi.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.