Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Druhý ročník zrazu BMW Z-Roadsters – majitelia a priaznivci roadsterov sa stretli v areáli Art Hotel Kaštiela v Tomášove. Organizátor podujatia BMW Z3 Club SK o.z. privítal 52 vozidiel s medzinárodnou účasťou, z čoho 10 posádok pricestovalo z Maďarska a 6 z Českej republiky. O rozmanitosť vozidiel nebola núdza, keď sa na podujatie dostavili aj raritné modely ako BMW Z8, BMW Z3M aj Z4 Coupe. Organizátori vybrali spomedzi účastníkov do popredia 8 automobilov  reprezentujúcich celú evolúciu moderných roadsterov od BMW, počnúc Z3, obe Coupe, všetky generácie Z4 až po Z8. BMW Slovenská republika vystavilo taktiež svoj nový model M4 Cabrio.

Zraz sa následne presunul do Dlhej, kde účastníkov čakal spoločný obed a preteky na motokárach. Podujatie sa ukončilo zážitkovou jazdou cez priesmyk Pezinská Baba.

Počas vyhodnotenia zrazu organizátori ocenili Top 3 vozidlá zrazu z množstva krásnych exemplárov. Víťazom druhého ročníka sa stalo červené BMW Z8 4.9 z Česka, na druhom mieste sa umiestnilo modré Z3M 3.2 z Maďarska a na treťom mieste čierne Z3 Coupe 3.0 zo Slovenska. 

„Bolo pre nás potešením, že sme mohli opäť podporiť slovenský zraz BMW Z-Roadsters vozidiel. Tieto modely BMW patria nielen na slovenskom trhu medzi skôr zriedkavé, no i tak si našli základňu svojich fanúšikov. Za ich popularitou sa skrýva fakt, že ide o relatívne dostupné a veľmi dobre ovládateľné vozidlá s pohonom zadných kolies a nízkou hmotnosťou. Vďaka výkonným motorom dosahujú jazdné vlastnosti, ktorými nadväzujú na dlhú históriu roadsterov značky BMW a naplno stelesňujú radosť z jazdy,“ uviedol Milan Stupka zo spoločnosti BMW Slovenská republika.

Predseda BMW Z3 Clubu SK Norbert Bozóky prezdradil, že klub už dnes pracuje na budúcoročnom zraze, ktorý sa uskutoční 21.júna 2025.

Značky: