Už by aj bolo načase.

Spoločnosť Apple vraj zvažuje, že tohto roku predstaví nový iPad Mini. Na Twitteri to uviedol používateľ, ktorý si hovorí ShrimpApplePro a zvykne mať presné predpovede v technologickej oblasti.

Údajne by mal debutovať spolu s hodinkami Apple Watch Series 9, takže pravdepodobne približne v rovnakom čase, keď bude uvedený rad iPhone 15. To by znamenalo predstavenie v septembri, ale podľa zdroja to môže byť prípadne aj o mesiac neskôr.

Toto tvrdenie sa zhoduje s tým, čo v nedávnej minulosti uviedli ďalší dvaja analytici s kontaktmi v zákulisí spoločnosti Apple – Mark Gurman a Ming-Chi Kuo. Zatiaľ však nie je jasné, čo by inovovaný iPad mini priniesol, ale prakticky s istotou sa dá povedať, že určite by to bol nový čipset.

Doteraz posledný iPad Mini bol predstavený v roku 2021 spolu s iPhonom 13 a šlo o šiestu generáciu tohto zariadenia. Priniesol niekoľko noviniek, napríklad nový dizajn, vtedy aktuálnu čipovú sadu A15 Bionic či USB-C port, ktorý nahradil zastaraný Lightning.

Kritizovaný však bol za pomerne vysokú cenu, najmä v porovnaní so základným iPadom, ktorý sa oplatil viac. Pre niektorých používateľov bol negatívom aj chýbajúci variant so 128 GB vnútorným úložiskom – iPad Mini je totiž dostupný v 64 GB a potom hneď 256 GB verzii.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.