Microsoft opätovne spustil proces zavádzania októbrovej aktualizácie pre Windows 10 a zdá sa, že niektoré problémy stále pretrvávajú.

Po nainštalovaní novej aktualizácie sa zistilo, že niektorí používatelia nemôžu naplno využívať iCloud. Apple a Microsoft samozrejme už spolupracujú na oprave. Problémy sa začnú objavovať, ak používatelia nainštalujú najnovšiu verziu programu iCloud (verzia 7.7.0.27) pre systém Windows 10 s októbrovou aktualizáciou. Následne sa zobrazí chybové hlásenie – iCloud pre Windows vyžaduje Windows 7, Windows 8 alebo Windows 10 (s aprílovou aktualizáciou a skoršou).

Ak už máte aplikáciu od Applu nainštalovanú, môžete natrafiť na niekoľko problémov pri používaní tohto softvéru na synchronizáciu súborov a fotografií. Na stránke podpory pre Windows 10 sa objavil príspevok, v ktorom sa uvádza, že spoločnosť Apple zistila nekompatibilitu programu iCloud pre Windows (verzia 7.7.0.27), kedy v systéme Windows 10 (verzia 1809), môžu používatelia natrafiť na problémy pri aktualizovaní, alebo synchronizovaní zdieľaných albumov.

V súčasnosti spoločnosť Microsoft blokuje zariadenia s iCloud pre Windows (verzia 7.7.0.27), ktorý je nainštalovaná z ponuky Windows 10 (verzia 1809), pokým sa tento problém nevyrieši. A ak už máte nainštalovaný iCloud zistíte, že momentálne nebudete môcť nainštalovať októbrovú aktualizáciu. Je to síce na prvý pohľad nepríjemné, ale stále lepšie, ako by ste mali zistiť, že vaše súbory sú dlhší čas nesprávne synchronizované s iCloudom.

Microsoft informuje, že spolupracuje so spoločnosťou Apple na vytvorení kompatibilnej verzie iCloudu pre októbrovú aktualizáciu Windowsu. Tá bude zahrnutá do ďalšieho vydania. Dúfame, že to nebude dlho trvať.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Čo robiť, ak na Windows nefunguje formátovanie žiadneho disku

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.