Acer Windows Mixed Reality Headset sú prvé WMR okuliare, ktoré sa dostali do predaja na Slovensku. V redakcii sme ich testovali a sú základom tohto článku. Ako je spomenuté aj v hlavnom texte, ponúkajú LCD displeje s rozlíšením 2880 × 1440 px, teda 1440 × 1440 px pre každé oko.

Okuliare majú obnovovaciu frekvenciu až do 90 Hz a umožnia vám sledovať zobrazený obsah pod zorným uhlom až do 105°. Predná strana okuliarov obsahuje dvojicu kamier, ktoré sa využijú v rozšírenej realite a tiež slúžia na monitorovanie priestoru. Vďaka nim nepotrebujú WMR okuliare k svojmu fungovaniu externé senzory ako napr. HTC Vive.

Výhodou okuliarov od Aceru sú pomerne kompaktné rozmery a hmotnosť necelých 170 gramov. Zariadenie sa nám nosilo pohodlne aj počas dlhšieho používania. Ocenili sme tiež možnosť vyklopiť okuliare až o 90°. Vďaka tomu môžete skontrolovať okolie bez nutnosti dať si zariadenie dole z hlavy.

Prepojenie s PC zabezpečujú rozhrania HDMI a USB 3.0. Z okuliarov trčí 3,5 mm jack na pripojenie slúchadiel. Súčasťou balenia sú dva štandardizované pohybové ovládače pre platformu Windows Mixed Reality. Každý z nich k svojmu fungovaniu vyžaduje dvojicu AA batérií.

Cena: 459 EUR
Zapožičal: Acer

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit