Projekt Google Glass je stále živý, aj keď pôvodné plány boli výrazne zmenené. Google údajne v tomto čase oprašuje plány a virtuálna realita je pre tohto vyhľadávacieho giganta stále prioritou.

GoogleGlass_nowat

Image Credit: Shutterstock

Odhalil to Business Insider, ktorému nemenované zdroje z prostredia Google potvrdili existenciu programu s názvom Project Aura. V rámci neho sa nemajú vytvárať projekty len okolo náhlavovej súpravy. Projekt Aura sa zameria na nositeľné zariadenia všetkého druhu. Zdroje okolo Google to označujú ako pokračovanie okuliarov témy Google Glass.

google-glass-ray-ban-oakley_nowatProjekt Aura údajne priberá ah nových pracovníkov. Zaujímajú sa hlavne o vývojárov, ktorí boli nedávno prepustení z firmy Amazon.

Údajne sa aktuálne práce sústreďujú okolo okuliarov Google Glass 2.0. Tie by mali mať posilnené funkcie na monitorovanie ľudského zdravia.  Nasadiť by sa mali dať dobre aj v oblasti energetiky a výroby, hlavne na jednoduchú a rýchlu evidenciu produktov.

Ďalšie zdroje hovoria o predĺžení doby prevádzky na batériu, obsahovať by mali výkonnejší procesor od firmy Intel a ich použitie ba malo byť celkovo jednoduchšie. Google však plány okolo Projektu Aura nijako nekomentoval.

Značky: