Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TCL uviedla na slovenský trh okuliare TCL NXTWEAR Air, ktoré nadväzujú na minuloročný model TCL NXTWEAR G.

Okuliare sú vybavené dvoma displejmi micro OLED s rozlíšením Full HD a slúžia na zobrazovanie obsahu z telefónu, notebooku, tabletu alebo hernej konzoly*. Možno ich použiť ako súkromné kino v lietadle, náhradný monitor v kaviarni alebo televíznu obrazovku v domácnosti.

Novinka simuluje sledovanie 140-palcovej obrazovky zo vzdialenosti štyroch metrov. Stačí okuliare pripojiť ku kompatibilnému zariadeniu cez USB-C s režimom Display Port a okamžite fungujú. Vďaka ľahkej konštrukcii a štýlovému dizajnu sú vhodné aj pre tých, ktorí nosia dioptrické okuliare. Nositeľ je počas nosenia okuliarov v kontakte s vonkajším svetom, pretože sú čiastočne priehľadné.

Model TCL NXTWEAR Air je na Slovensku exkluzívne dostupný na alza.sk za 599,99 € s DPH a tiež u operátora Slovak Telekom.   TCL NXTWEAR Air sú okuliare s duálnym nositeľným displejom, ktoré môžu nahradiť domáce kino, herný monitor a poskytnúť úplné súkromie pri práci a zábave doma alebo na cestách. Zariadenie vám uľahčí dochádzanie do práce, dlhý let alebo poslúži ako súkromná kancelária.

V porovnaní s minuloročným modelom TCL NXTWEAR G sú o tretinu ľahšie – vážia 75 gramov. Preto poskytujú vynikajúce pohodlie aj po dlhých hodinách sledovania alebo hrania. Pomáhajú tomu aj klasické nosníky používané v bežných dioptrických okuliaroch.

Štýlová predná maska pripomínajúca slnečné okuliare je magnetická a v prípade potreby sa dá ľahko odňať. Za ním sa nachádzajú dva displeje micro OLED s rozlíšením Full HD (1080p) a pomerom strán 16:9, ktoré simulujú 140-palcový obraz zo vzdialenosti štyroch metrov. Displeje majú certifikát TÜV Rheinland, ktorý zaručuje 30 % elimináciu modrého svetla na úrovni hardvéru, čo prispieva k ochrane očí. Okuliare sú čiastočne priehľadné, a preto ich nositeľ vidí nielen displej, ale aj okolie ako pri bežných okuliaroch.   Zariadenie nemá vlastnú batériu, stačí ho pripojiť pomocou kábla USB-C s podporou Display Port k notebooku, tabletu alebo smartfónu. Okuliare TCL NXTWEAR Air sú plne kompatibilné s viac ako 100 smartfónmi, hybridnými zariadeniami 2 v 1, ako aj notebookmi alebo hernými konzolami od všetkých hlavných výrobcov.

* Ak konzola nie je vybavená portom USB-C, je potrebný adaptér HDMI-in (male) a USB-C-out (female).

Technické parametre

MODELTCL NXTWEAR Air
ROZMERY171,4 x 162 x 51 mm (rozložené) 62 x 154 x 51 mm (zložené)
HMOTNOSŤ75 g so štandardnými šošovkami
DISPLEJMicro-OLED, 16:9, pozorovací uhol 47°, PPD 47, obnovovacia frekvencia 60 Hz, veľkosť obrazu – simuluje 140-palcovú obrazovku zo vzdialenosti 4 metrov Rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov (2D režim) Rozlíšenie 3840 x 1080 pixelov (režim 3D)
KONEKTIVITAUSB-C s Display Port
ZVUKdva reproduktory kompatibilný so slúchadlami
SENZORYAkcelerometer, gyroskop, snímač tlaku (displej sa vypne, keď sa zložia okuliare)
PRÍSLUŠENSTVOmagnetický rám na nasadenie korekčných šošoviek pre krátkozrakých čistiaca handrička
FARBATech Black
CENA (vrátane DPH)599,99 €

Značky: