Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Základné potraviny sú nevyhnutné, ale občas je na mieste si dopriať niečo naozaj výnimočné. Privátna značka Deluxe od Lidla vám ponúka výber, ktorý pozdvihne vaše jedlo na vyššiu úroveň.

Deluxe je slovo, ktoré evokuje prémiovú kvalitu a výnimočné zážitky. Pochádza z francúzštiny, kde slovo „de luxe“ znamená „vynikajúci“ alebo práve spomínanú „vysokú kvalitu“. V kontexte ponuky Lidl ide o starostlivo vybrané a spracované potraviny, ktoré dokážu spestriť a ozvláštniť vaše každodenné menu.

Hviezdy michelinskej reštaurácie vo vašej kuchyni

Ak túžite po potravinách s pridanou hodnotou, sortiment značky Deluxe je ideálnou voľbou a vďaka nemu sa môžete vo svojej kuchyni cítiť ako hosť michelinskej reštaurácie.

Mnohé vybrané pochutiny z tejto privátnej značkyviete využiť pri receptoch z Kuchyne Lidla. Napríklad prosciutto di Parma, štajerský tekvicový olej či taliansky parmezán sa hodí k príprave lahodného šalátu s tekvicou, prosciuttom, figami a syrom. „Tento ľahký šalát vám zaberie len 30 minút vášho času. Navrhli sme ho spoločne s mojou Lidl kolegyňou – cukrárkou Veronikou Bušovou ako jesenný šalát, no viete ho vytvoriť aj mimo tejto sezóny na odľahčenie jedálnička,“ doplnil šéfkuchár Marcel Ihnačák.

Budete potrebovať:

  • 400 g maslovej tekvice
  • Štajerský tekvicový olej
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto
  • 3 figy
  • 3 lahôdkové cibuľky
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • čerstvý tymian
  • 6 plátkov prosciutta di Parma
  • 1 hrsť šalátu mix
  • 2 lyžice masla Pilos
  • šťava z 1 citróna
  • 1 hrsť hoblín parmezánu Regianno
  • balzamiko Italiamo

Postup

Tekvicu ošúpete a nakrájate na malé kocky. Opekáte na panvici s olejom. Ochutíte soľou, korením, tymianom a restujeme dozlatista. Prihodíte 1 lyžicu masla a na záver pokvapkáte šťavou z ½ citróna.

Na suchej panvici orestujete orechy. Figy nakrájate na štvrtinky a lahôdkovú cibuľku na kolieska. Na panvici s olejom opražíte plátky prosciutta, pridáte nakrájané figy a 1 lyžicu masla. V miske zmiešate šalát, nasekanú lahôdkovú cibuľku, olej, šťavu z ½ citróna, soľ a korenie.

Servírovanie

Šalát servírujete s porciou opečenej tekvice. Pridáte figy, prosciutto, rozdrvené orechy a lahôdkovú cibuľku. Parmezán postrúhate na hobliny a pokvapkáte balzamikom.

Značky:

Máte pripomienku alebo otázku k článku? Napíšte nám na redakcia@touchit.sk alebo priamo autorovi článku. Ďakujeme.