Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pri príležitosti konania veľtrhu Gamescom v nemeckom Kolíne predstavilo HP nový prírastok do svojej hernej série OMEN by HP, ktorú doplní o úplne nový stolný počítač OMEN Obelisk. Ten ponúkne hráčom najvýkonnejšiu grafickú kartu na svete, bude totiž jedným z prvých OEM systémov, ktoré dostanú úplne nový rad grafických procesorov NVIDIA GeForce GTX  11. Okrem toho HP rozširuje funkciu OMEN Game Stream1 aj na zariadenia s operačným systémom Android vďaka ktorej sa bude možné pripojiť a využiť výkon zariadenia OMEN naozaj kdekoľvek. A ešte pred oficiálnym uvedením na trh sa dočkali vylepšenia aj slúchadlá OMEN Mindframe Headset – prvé na svete s technológiou aktívneho chladenia náušníkov.

„V HP je našim cieľom neustále posúvať možnosti v oblasti herného počítačového priemyslu a umožňovať hráčom, aby predvádzali to najlepšie bez akýchkoľvek obmedzení. Osadenie OMEN Obelisk aj ďalších pripravovaných PC novými grafikami NVIDIA® a spojenie s HyperX® je len ďalším z dôkazov, že chceme vytvoriť špičkový ekosystém zložený z najlepších herných riešení na svete, povedala Anne-Sophie Hadberg, riaditeľka pre consumer PC, HP Inc. EMEA.

OMEN Obelisk bol navrhnutý predovšetkým pre užívateľov, ktorí dávajú prednosť vlastnoručne zostaveným PC a o hotových zostavách by inak neuvažovali. Takmer dve tretiny výkonnostných hráčov si zaobstarávajú také zariadenia, ktoré možno ľahko vylepšovať. 52 % pritom volí stolný počítač, ďalších 12 % potom dáva pred kúpou u veľkých OEM2 prednosť vlastným zostavám. S týmto novým počítačom od HP, ktorý je otvorený individuálnemu prístupu hráčov a ponúka široké možnosti štandardizovaného vylepšovania hardwaru, pričom dostal najnovšiu grafiku aj procesory, si užívatelia užijú svoje obľúbené hry na maximum nie len dnes, ale aj v blízkej budúcnosti.

„Máme radosť, že sme sa mohli spojiť s HP a poskytnúť hernú pamäť HyperX® FURY do všetkých nových aj inovovaných herných zariadení z radu OMEN by HP,“ povedal Mark Leathem, generálny manažér HyperX® Peripherals Division. Značka HyperX® s jej viac ako pätnásťročnými skúsenosťami s výrobou herných pamätí skvele zapadá do stratégie HP a jeho snahy ponúkať hráčom výnimočné počítače.”

Stolný počítač OMEN Obelisk: Nástroj pre naozajstných hráčov

Najnovší člen rodiny stolných počítačov OMEN vznikol s dôrazom na výpočtový výkon a možnosti užívateľského prispôsobenia, aby bez problémov udržal krok s tými najhorúcejšími hernými novinkami.

Najzaujímavejšie funkcie:

  • Vylepšovanie a optimalizácia: Využite prepracované a elegantné čierne šasi držiace sa štandardov microATX na maximum vďaka ľahkému prístupu k všetkému hardwaru vrátane obidvoch 3,5“ diskov; podpora grafických kariet celej dĺžky; a priestor pre štandardný napájací zdroj ATX. Hranie online bude ešte lepšie vďaka funkcii Network Booster v OMEN Command Center, ktorá vie prideľovať priority úlohám v sieti a pracovať s dvoma simultánnymi prúdmi dát. Výkon nového OMEN Obelisk si naviac s funkciou OMEN Game Stream užijete aj pri hraní hier na veľkoplošnej televízii prostredníctvom ďalších podporovaných zariadení1.
  • Špičkový výkon a úložisko: Do hry pomôže užívateľa vtiahnuť grafika NVIDIA® GeForce® RTX 2080 postavená na úplne novej architektúre NVIDIA® Turing™. Na výber je z 8. generácie procesorov Intel® Core™ i+3 až so šiestimi jadrami4 alebo až 2. generácia procesorov AMD Ryzen™ až s ôsmimi jadrami, vďaka ktorým si užijete aj tie najnovšie tituly na trhu. Rovnako pestrý je aj konfigurovateľný výber úložísk vrátane PCIe® NVMe™ SSD, samostatného HDD alebo HDD+ pamäti Intel® Optane™5 pre ešte rýchlejšie ukladanie.
  • Partnerstvo s HyperX®: Rokmi preverený výrobca HyperX® poskytol novému počítaču pamäť RAM, ktorej môžu používatelia veriť aj pri hraní najnáročnejších titulov alebo multitaskingu. Akákoľvek konfigurácia počítača OMEN Obelisk má až 32GB pamäť HyperX® FURY DDR4-2666, ktorá okrem výkonu zaujme aj svojim jedinečným asymetrickým FURY dizajnom, štýlovým nízkoprofilovým chladičom pre účinnejší odvod tepla a čiernou povrchovou úpravou ladiacou so základnou doskou.
  • Dokonale prispôsobiteľný: Nastavte si akúkoľvek farbu programovateľného predného RGB loga alebo doplnkového osvetlenia skrine pri konfiguráciách s voliteľným postranným panelom z tvrdeného skla s čírym ochranným EMI povrchom. Ten zaručí exkluzívny efekt, vďaka ktorému bez problémov uvidíte starostlivo usporiadané káble aj štýlové, farebne zladené prevedenie hardwaru. Až dve svetelné zóny a päť svetelných módov možno ovládať prostredníctvom OMEN Command Center.
  • Strategické chladenie: Prieduchy pre účinné odvádzanie tepla navrchu, dole aj po stranách využívajú taktické rozmiestnenie komponentov, ako je napájací zdroj v spodnej časti alebo odstrániteľný spodný prachový filter. Náročnejší užívatelia môžu chladenie ešte vylepšiť využitím voľného priestoru pre inštaláciu doplnkového 120mm ventilátora alebo 120mm vodného chladenia.

Značky: