Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Startups konferencia autonómnych vozidiel pod záštitou Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku vypukne o pár hodín a bude sa konať 17. – 18. septembra 2020.

Dnes je posledný deň na komplet registráciu pre účasť na ON-LINE Autonomous Vehicles Summit , 17.-18.09.2020 za mimoriadne výhodných podmienok na tomto významnom podujatí Slovenska.

Summit je jedinečným bezkonkurenčným podujatím autonómnych vozidiel takéhoto zamerania a formátu nielen v rámci Slovenska, ale aj v CEE , svojim predmetom osloví nielen pre techno inovátorov, univerzity, academy, IT firmy a ich managerov, ale pre každého, a na Slovensku obzvlášť pre samosprávy, architektov a developerov smart cities a turistické strediská.

V rámci summitu budú pre registrovaných účastníkov panely konferencie s okrúhlymi stolmi, s moderovanými panel diskusiami tém summitu s možnosťou online kladenia otázok aj špičkovým rečníkom summitu svetovej úrovne, systém SLIDO ktorý umožňuje prezentáciu účastníkov a komunikáciu navzájom.

Angela Merkelová navštívila 8. júna 2020 technologický kampus v Buenos Aires . Vo svojom príhovore o vozidlách a automobiloch s autonómnym riadením predniesla Angela nasledujúcu vetu: „Za 20 rokov budeme potrebovať špeciálne povolenie, aby sme mohli autá riadiť sami.“ Do roku 2037 by sa tak riadenie áut pomocou autonómnych systémov malo stať povinnosťou a z automobilov by bol odstránený ten najznámejší prvok, ktorý poznáte, volant. A spolu s ním aj pedále a radiaca páka.

Slovensko v danej oblasti výrazne zastáva za svetom a za všetkými susedmi. Nielen Bratislava, ale väčšie mestá, ale aj obce Slovenska, čelia problému zabezpečenia primeranej verejnej dopravy. Mnohé nemajú zodpovedajúcu infraštruktúru na podporu potrieb svojich obyvateľov, čo je medzera, ktorú do značnej miery vyplnia autá s vlastným riadením.

Na podujatí navštívia účastníci budúcnosť, ktorá je t.č. už realitou o.i. v oblasti autonómnej kyvadlovej dopravy mnohých štátoch sveta, a prax bude predstavená špičkovými speakrami z Francúzska, Dánska, Nórska, Hong Kongu a ďalšími ktorí ju priblížia tiež pre Slovensku – návštevníkom summitu ako aj rečníkmi o zámeroch EU v predmetnej oblasti.

Oficiálny jazyk podujatia: angličtina

Registrujte sa teraz: https://www.autonomousvehiclessummit.eu/registration

Organizátor: J.C.Trade Bridge International s.r.o. , Bratislava

Značky: