Kórejská spoločnosť chce dosiahnuť vizuálne splynutie systémov Windows a Android.

Počas konferencie Samsung Developers Conference (SDC) spoločnosť predstavila viacero zaujímavých noviniek z oblasti inteligentnej domácnosti. Samsung však nezostal tentokrát nič dlžný ani oblasti notebookov, čo je na pomery spoločnosti dosť nezvyčajné.

Samsung čoskoro uvedie na trh vlastné používateľské prostredie pre systém Windows, ktoré bude uvedené pod názvom One UI Book 4. Verzia One UI Book zmení vzhľad Windows aplikácií tak, aby lepšie zodpovedali dizajnu, ktorý poznáme zo smartfónov Samsung Galaxy.

Samsung One UI BookZdroj: Samsung

Ide tak o ďalší krok spoločnosti, ktorým sa snaží viac integrovať aplikácie Microsoft do svojich systémov. Túto snahu sme mohli prvýkrát vidieť už v čase, keď Samsung do svojich telefónov začal inštalovať Microsoft aplikácie, a aj sa spolupodieľal na prepracovanom prepojení Android telefónov so systémom Windows

One UI Book 4 bude k dispozícii pre Galaxy Book Pro 360, Galaxy Book Pro, Galaxy Book Flex 2, Galaxy Book, Galaxy Book Odyssey a novšie modely.

Keďže Windows nie je systém s otvoreným zdrojovým kódom, Samsung môže vykonať iba niekoľko zmien. Nechajme sa prekvapiť, čo má Samsung v pláne predstaviť.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.