Nová vlastnosť bude citeľná najmä pri veľkých súboroch.

V štandardnom režime pracoval OneDrive nasledovne. Zmenili ste nejakých súbor a ten potom preniesol celý do cloudu a celý ho zase synchronizoval aj s ostatnými vašimi zariadeniami.

Podľa serveru WinAero sa teraz budú prenášať len zmeny v týchto súboroch. Uplatní sa niečo na spôsob rozdielovej synchronizácie ale v jednom súbore. Ak ste niečo zmenili v súbore s veľkosťou 5 MB, o nič veľké nešlo. Ak ale zmena nastala v súbore s veľkosťou 1 GB, dátový prenos a dĺžku čakania na dokončenie synchronizácie, ste už minimálne postrehli.

V rámci synchronizácie budú prenášané len konkrétne zmeny. Ak zmeníte niekoľko kilobajtov, prenesú a zapíšu sa zmeny do súboru len v tomto rozsahu. To je rozdiel, ak by kvôli malej úprave bolo treba preniesť niekoľko desiatok MB veľký súbor.

Pôvodne funkcia podporovala len dokumenty Office, teraz sa rozšírila aj na obrázky a ďalšie súbory. Na webe Microsoft 365 Roadmap je novinka ohlásená ako spustená. Aplikácia by ju mala práve teraz podporovať. Je aplikovaná pre platenú aj verziu zadarmo tohto úložiska.

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

OneDrive pre Android už odomknete aj tvárou

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.