Prakticky ide o neoddeliteľnú súčasť systému Windows 10 a 11.

V starších systémoch, teda Windows 7, 8, 8.1 išlo viac-menej o vhodný spôsob, ako synchronizovať údaje. S dôvodom navyše mať tento doplnok pre tých, čo si platili služby Office, po novom s názvom Microsoft 365. Microsoft vo svojej tech komunite uviedol, že s OneDriveom na starých systémoch skončí.

Zmena prebehne na pomery oznamovania daných udalostí celkom rázne a to už k 1. januáru 2022. Tzv. OneDrive – Personal ako sa teraz aj zobrazuje v Prieskumníku prestane mať podporu nových verzií pre vyššie spomenuté systémy. Ešte stále sa bude dať používať a synchronizácia súborov bude vypnutá 1. marca 2022. Potom sa súbory cez toto rozhranie prestanú prenášať, obojsmerne.

Microsoft hovorí o tom, že najlepšou cestou je prejsť na novší systém, teda buď Windows 10 alebo 11. Kto nechce absolvovať aktualizáciu, má možnosť používať webové rozhranie. To bude štandardne fungovať a tohto spôsobu sa zmeny netýkajú. Už to ale nebude tak pohodlné.

Firma vydala vyhlásenie aj o verzii OneDrive for Business. Toto vydanie klienta pre OneDrive bude kopírovať podporu týchto systémov. Tá je síce u konca, no má na mysli rozšírenú podporu formou predplatného. Čiže pre Windows 7 a 8.1 je naplánovaný koniec rozšírenej podpory na 10. januára 2023.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.