Obľúbený poznámkový blok od Microsoftu prináša viaceré vylepšenia.

V redakcii používame viacero aplikácií pre tvorbu poznámok. Takmer každý člen má svojho favorita. V zozname nájdeme aj službu OneNote, ktorú sme si obľúbili kvôli jej integrácií v operačnom systémom Windows. Faktom je, že niektoré funkcie nám v porovnaní s aplikáciou Evernote chýbali. To by sa malo zmeniť s uvedením novej verzie.

OneNote-in-November-1_nowat

Microsoft vylepšil aplikácie vo verziách pre všetky platformy. Používatelia iOS a webovej verzie môžu konečne pridávať k poznámkam aj audio nahrávky. Webová verzia takisto podporuje aj ďalšie typy príloh, vrátane PowerPoint prezentácie. Desktopová aplikácia najnovšie umožňuje vkladať náhľady videí zo služieb YouTube a Vimeo. Dodajme, že iOS verzia takisto podporuje funkciu 3D Touch, ktorú aktuálne podporuje iba najnovší iPhone 6s.

Zaujímavo znie aj novinka pre Android. Tzv. OneNote odznak funguje rovnako, ako chatovacie hlavičky v službe Messenger. Tento odznak je sa neustále „vznáša“ nad aktívnou obrazovkou a môžete pomocou neho aktivovať rýchlu tvorbu poznámok. Je to obzvlášť užitočné, keď surfujete internetom alebo sledujete video a potrebujete si niečo poznačiť.

OneNote-in-November-7-1024x559

Zdroj: Office Blog

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit