Zmeny sa premietnu počas najbližších 12 mesiacov.

OneNote podporuje dve aplikácie v systéme Windows a to aplikáciu OneNote nainštalovanú so súpravou Office a aplikáciu OneNote pre Windows 10 dostupnú v obchode Microsoft Store. Novinky v systémoch Windows a Office boli predprípravou na zjednotenie týchto dvoch aplikácií. Takže budete mať k dispozícii jednoduchosť jedinej aplikácie OneNote v systéme Windows a zároveň budete využívať rozhranie a funkcie, ktoré už poznáte. Takto to tvrdí Microsoft na svojich stránkach.

Aplikácia OneNote získa nové funkcie a kľúčové existujúce funkcie, ktoré sú v súčasnosti dostupné iba pre OneNote pre Windows 10. Používatelia OneNote pre Windows 10 dostanú v aplikácii pozvánku na aktualizáciu aplikácie OneNote. Predpokladáme, že pozvánky sa začnú zasielať v druhej polovici roka 2022. Neskôr firma pripraví možnosť prechodu pre správcov IT, aby tí čo používajú poznámky vo firemnom prostredí, mohli začať používať novú aplikáciu s doterajšími poznámkami.

Ak v súčasnosti používate aplikáciu OneNote pre Windows 10, nie je potrebné nič robiť. Microsoft pripraví nástroj, ktorý umožní jednoduchý presun poznámok do novej aplikácie. V prípade, že sa rozhodujete, ktorú z aplikácií používať, je vhodné použiť aplikáciu OneNote, ktorú môžete poznať z balíka Office, po novom nazvanom Microsoft 365.

Týmto by sa mala skončiť schizofrénia a Microsoft znovu oživí vývoj pôvodne aplikácie. Resp. novej, no vychádzať bude z tej, ktorá bola v balíku Office. Mnohí túto zmenu privítame. Rozhranie osekané v UWP aplikácii mnohým nemuselo vyhovovať.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Používame Microsoft OneNote

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.