Test tentokrát pre značku OnePlus nedopadol príliš dobre.

Nová vlajková loď spoločnosti OnePlus bola predstavená začiatkom januára 2022 pre čínsky trh. Teraz má tento model namierené aj na ten globálny. Najnovšie sa tento smartfón čínskeho výrobcu objavil aj v teste odolnosti, v ktorom doslova šokoval. 

Kanál JerryRigEverything vyskúšal odolnosť tohto smartfónu a vykonal aj niekoľko ďalších testov, ktoré zahŕňajú poškriabanie a pálenie displeja, ako aj test ohybu.

Počas celého testu sa však telefónu pomerne darilo. V teste odolnosti displeja boli väčšie škrabance na skle Gorilla Glass Victus vidieť až od úrovni 6 a výrazné ryhy od úrovne 7, čo je štandard. Test ďalej odhalil, že rám telefónu je z hliníka, rovnako ako tlačidlá. 

OnePlus 10 ProZdroj: OnePlus
OnePlus 10 Pro

Aj napriek tomu, že telefón nemá oficiálne IP hodnotenie, tak na slote pre SIM kartu sa nachádza tesnenie, ktoré zabraňuje vniknutiu vody do zariadenia. Aj “test ohňom” dopadol veľmi dobre. Amoled displej zvládol 40 sekúnd priameho plameňa, po čom sa na displeji objaví škvrna. Tá však po krátkom čase zmizla.  

Výrazné sklamanie však model OnePlus 10 Pro zaznamenal v teste ohýbania, pri ktorom sa doslova prelomil na dve časti. Je pritom potrebné poznamenať, že takto zlý výsledok sme nevideli už poriadne dlho. Viac o tomto neúspechu prezradí video nižšie. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.