Zdá sa, že naše čakanie je na konci.

Nová vlajková loď spoločnosti OnePlus bola pre čínsky trh predstavená ešte začiatkom januára 2022. Teraz sa však zdá, že nové správy nám prezrádzajú aj jej možný dátum príchodu na globálny trh.

Podľa portálu AndroidAuthority by mala byť globálna verzia OnePlus 10 Pro uvedená na trh v Indii už 15. alebo 16. marca. Je však veľmi pravdepodobné, že v rovnakom čase sa dostane aj na ďalšie trhy vrátane Európy. Očakávame, že viac informácií o tomto vlajkovom telefóne sa dozvieme už 17. februára, kedy bude predstavená novinka strednej triedy – model OnePlus Nord CE 2

OnePlus 10 ProZdroj: OnePlus
OnePlus 10 Pro

Technické parametre OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro je vybavený 6,7-palcovým AMOLED displejom LTPO 2.0 s rozlíšením QHD+. Lákadlom je aj podpora 1 miliardy farieb, čo zabezpečí skutočne kvalitné a sýte farby. Panel podporuje adaptívnu obnovovaciu frekvenciu v rozsahu od 1 Hz do 120 Hz. Panel LTPO 2.0 dokáže prispôsobiť snímkovú frekvenciu vo väčšom počte prípadov, čím sa displej stáva ešte úspornejším.

Vo výbave takisto nechýba vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 1, 5 000 mAh batéria, 80 W nabíjanie a zostava troch fotoaparátov v zložení 48 Mpx + 50 Mpx + 8 Mpx. Globálna verzia sa však bude od tej čínskej mierne líšiť, o čom informovala samotná spoločnosť.

Po softvérovej stránke nebude globálnej verzii chýbať Oxygen OS 12, ktorý je založený na Androide 12. Nový “Unified OS sa tak do tohto smartfónu zatiaľ nedostane. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.