To aspoň naznačujú najnovšie úniky.

Spoločnosť OnePlus už v roku 2014 uvedením modelu One dala jasne najavo, že má rada netradičný prístup k prevedeniu nielen puzdier, ale aj samotných smartfónov. Tento veľmi atraktívny cit pre dizajn by sa mal údajne naplno využiť aj pri pripravovanom vlajkovom modeli OnePlus 12, ktorý má byť predstavený 4. decembra počas osláv 10. výročia založenia spoločnosti. Pokým v prvej fáze bude tento telefón dostupný iba pre čínsky trh, tak začiatkom budúceho roka sa dostane do celého sveta.

Najnovšie informácie od leakera Digital Chat Station však naznačujú, že OnePlus 12 bude dostupný vo verzii, ktorá bude mať na zadnej strane textúru dreva. Táto informácia je však pomerne všeobecná, čo znamená, že nemusí ísť o drevenú zadnú stenu telefónu, ale iba o puzdro s týmto dizajnom. Túto záhadu dokonca nepomohol rozlúštiť ani leakerom zdieľaný obrázok. Rovnako sa zatiaľ nevie, či ide o skutočné drevo, alebo iba o plast/sklo, alebo iný materiál s imitáciou dreva. Pokiaľ by sa však tento dizajn objavil priamo na telefóne, tak je isté, že zadná strana telefónu nebude z prírodného dreva. 

OnePlus 12 s netradičným prevedením  Zdroj: DigitalChatStation
OnePlus 12 s netradičným prevedením

Toto rozhodnutie použiť “drevo” by však v prípade spoločnosti OnePlus nebolo po prvýkrát. Už v minulosti sa totiž dali zakúpiť ochranné puzdra s drevenou textúrou, ako aj vymeniteľné kryty s touto, alebo inou netradičnou povrchovou úpravou. Keďže OnePlus sa pripravuje na oslavy prvej desaťročnice, tak je dokonca možné, že okrem toho, že OnePlus 12 bude jednoznačne najlepším telefónom spoločnosti, tak OnePlus možno aj chce týmto spôsobom odkázať práve na prvý OnePlus One, ktorý umožňoval dokúpiť príslušenstvo s rôznymi imitáciami prírodných materiálov.

Pokiaľ sa na aktuálny únik o “drevenom” OnePlus 12 pozrieme s chladnou hlavou, tak s najväčšou pravdepodobnosťou sa dočkáme tradičného prevedenia smartfónu, ku ktorému bude možné dokúpiť ďalšie príslušenstvo s imitáciou dreva, alebo napríklad aj v legendárnom pieskovcovom prevedení Sandstone.

Zdroj: DigitalChatStation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.