Ide o jeden z najočakávanejších telefónov značky.

OnePlus 12 je jednoznačne jedným z najočakávanejších telefónov týchto dní. Už skôr sa vedelo, že bude uvedený niekedy koncom roka 2023 na čínsky trh, po ktorom sa začiatkom budúceho roka dostane aj na ten globálny. Portál GSMArena informoval, že predstavenie nového vlajkového modelu bude 4. decembra v čínskom Shenzhene. Telefón bude odhalený počas veľkej udalosti, ktorá sa bude konať pri príležitosti 10. výročie založenia spoločnosti OnePlus. 

Už dlhšie je známe, že OnePlus pri modeli OnePlus 12 vsádza na istotu, pretože všetky doterajšie úniky naznačujú, že pôjde o skutočne vynikajúco vybavený smartfón bez akýchkoľvek kompromisov. Okrem toho, že OnePlus 12 dostane najnovší čipset Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu, tak tentokrát sa dočkáme aj vynikajúcich fotoaparátov na čele s vlajkovým senzorom Sony Lytia LYT-808.

OnePlus 12 bude predstavený počas udalosti k 10. výročiu založenia spoločnostiZdroj: OnePlus
OnePlus 12 bude predstavený počas udalosti k 10. výročiu založenia spoločnosti

OnePlus už pri nedávno predstavenom skladacom modeli OnePlus Open použil 48 Mpx senzor Sony Lytia LYT-T808, za čo zožal pozitívne hodnotenie odbornej verejnosti, avšak senzor LYT-808 toho ponúka ešte viac. Fotoaparát s teleobjektívom bude mať 64 Mpx a možnosť 3× optického priblíženia. Vo výbave však nebude chýbať ani 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. V oblasti fotografie všetko bude zastrešovať spoločnosť Hasselblad.

Nemenej zaujímavým bude aj kvalitný LTPO OLED displej od BOE s extra vysokým jasom až 2600 nitov a uhlopriečkou 6,82-palca. Rozlíšenie tohto panela je 1440 × 3168 pixelov. Do výbava sa dostalo aj 100 W káblové nabíjanie vrátane bezdrôtového. 

OnePlus 12 bude mať nainštalovaný OxygenOS 14, ktorý je založený na Androide 14.

Demovzorka OnePlus 12Zdroj: GSMArena
Demovzorka OnePlus 12

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.