Zdá sa, že všetko je pripravené na predstavenie.

Nová vlajková loď spoločnosti OnePlus bude predstavená 31. októbra pre čínsky trh. Iba nedávno bol dokonca odhalený oficiálny dizajn, ktorý je medzigeneračne vyzretejší a elegantnejší. Telefón je vybavený plochým kovovým rámom a praktickým voličom upozornení, kruhovou zostavou fotoaparátov a veľkým logom spoločnosti Hasselblad.

OnePlus 13 bude k dispozícii v troch odlišných farbách – Obsidian Black (čierna) predstavuje tajomstvo temných lesov, tak Blue Moment (modrá) s vegánskou kožou odráža pokojný oceán. Zástupcom čistého dizajnu je biela farebná verzia White Dew Morning Light, ktorá pripomína čerstvú rosu a sneh.

OnePlus 13 odhalil oficiálny dizajn: Krajší, ale zmeny sú minimálneZdroj: 搞机/Time
OnePlus 13

OnePlus malo od svojho vzniku veľmi netradičný prístup k marketingu, čo potvrdzuje aj teraz. Oficiálny účet spoločnosti na sociálnej sieti Weibo zverejnil unboxing video smartfónu OnePlus 13. Ide tak opäť o neortodoxnú marketingovú kampaň, ale zároveň aj o potvrdenie, že telefón bude čoskoro skutočne predstavený. Hoci predstavenie novinky bude už o týždeň, majte na pamäti, že OnePlus 13 bude zatiaľ k dispozícii iba pre čínsky trh. Aj preto bude najskôr predstavený so systémom ColorOS, avšak globálna verzia bude mať predinštalovaný obľúbený OxygenOS.

Unboxing video odhaľuje tradičnú červenú OnePlus krabičku, ale dôležitejšie sú detaily zariadenia. Zdá sa, že OnePlus 13 má plochý displej s extrémne tenkými symetrickými rámikmi po celom obvode. Dobrou správou je, že nedávno zverejnené fotografie dizajnu OnePlus 13 potvrdzuje aj nové video priamo od OnePlus. Dizajn sa síce výrazne nezmenil, ale je vyspelejší a elegantnejší.

OnePlus 13 bude vybavený nedávno predstaveným čipsetom Snapdragon 8 Elite, až 24 GB RAM a až 1 TB úložného priestoru. Súčasťou výbavy by malo byť aj nové magnetické nabíjanie a ďalšie vychytávky. Smartfón bude ďalej vybavený druhou generáciou TianGong chladiaceho systému, ktorý je vylepšený na profi úroveň pre vysoký a stabilný výkon. Systém obsahuje 9925 mm² VC chladenie, dvojvrstvovú 2K superkritickú grafitovú technológiu, vrstvenú tepelno-vodivú gélovú technológiu, nízkoteplotný letecký hliníkový rám a nový globálny teplotný kontrolný systém riadený AI.

Zariadenie bude vybavené aj zlatými duálnymi hernými anténami, a ako prvé aj technológiou Signal Genie pre silnejší signál v preplnenom prostredí. 

OnePlus 13 odhalil oficiálny dizajn: Krajší, ale zmeny sú minimálneZdroj: 搞机/Time
OnePlus 13 spolu s Oppo Find X8

Zdroj: Weibo/OnePlus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.