Zástupcovia spoločnosti uviedli, že zatiaľ nevnímajú bezdrôtové nabíjanie ako potrebné.

Namiesto toho spoločnosť vsádza na svoju ultra rýchlu nabíjaciu technológiu (označenie Dash Charge sa prestáva používať), ktorá dokáže zariadenie nabiť za okamih a energia vám vystačí na celý deň. Bezdrôtové nabíjanie častokrát nedosahuje ani rýchlosť nabíjania starších káblových technológií. Pre bezdrôtové nabíjanie je potrebné dokupovať aj ďalšie príslušenstvo a to predstavuje ďalšie náklady.

Ďalším dôvodom prečo spoločnosť OnePlus nezaradila bezdrôtové nabíjanie je aj ušetrenie na hmotnosti zariadenia, ako aj jeho hrúbke. Nie je totiž potrebné vkladanie špeciálnej cievky, ktorá slúži práve pre tento účel. Tretím dôvodom je pravdepodobné cenové navýšenie koncového produktu.

Sklenená stena má v prípade OnePlus 6 opodstatnenie aj keď neobsahuje zabudované bezdrôtové nabíjanie. Má lepšiu priepustnosť signálu a tak môžete naplno využiť gigabitové LTE.

Spoločnosť OnePlus načúva svojím fanúšikom a snaží sa vyhovieť ich požiadavkám. Ak sa ukáže, že bezdrôtová technológia je žiadaná, tak model OnePlus 6T bude tá správna príležitosť na pridanie cievky pre bezdrôtové nabíjanie.

Zdroj: GSM arena

Prečítajte si aj:

OnePlus 6 predstavený: Zabiják vlajkových lodí v plnej zbroji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.